Gå til sidens hovedinnhold

Øyvind Bolthof legger opp

Den tidligere VIF-keeperen legger fotballskoa og keeperhanskene på hylla.

Etter nesten 12 år i Vålerenga ble Øyvind Bolthof enig med Vålerenga i starten av januar om å avslutte kontraktsforholdet ett år før kontraktens utløp.

Bolthof var på en ukes prøvespill for nyopprykkede Hønefoss tidligere i vinter. Hønefoss har tidligere VIF-keeper Morten Bakkes om keepertrener.

- Hønefoss kommuniserte at de var godt fornøyd med prestasjonene mine der oppe, men de ønsket å gå for en yngre keeper. Det forstår jeg godt og det lå litt i kortene at det kunne bli sånn, sier Bolthof til vif-fotball.no.

- For meg var det prøvespillet litt enten eller. Hønefoss og Tippeligaen var eneste alternativ for meg. Jeg ønsket ikke å flytte på meg og da er det begrenset med alternativer slik fotballen har blitt nå.

Ikke vemodig

Bolthof fyller 33 år i mars og ser fram til et mer normalt liv.

- Jeg synes ikke det er vemodig å gi seg med toppfotballen nå. Det har vært en prosess for meg og jeg har fått bearbeidet det en periode. Jeg tror også kona mi er ganske fornøyd med valget, sier han.

- Det skal nok også bli greit å skulle gjøre litt andre ting.

Med utdannelse fra BI ser Bolthof seg nå om etter en jobb i det sivile arbeidsmarkedet.

- Vålerenga har sagt de skal bistå meg i jobbjakten, men først skal jeg ha noen uker med pappaperm. Etter det skal jeg til Belize på tropisk fiske, noe jeg gleder meg veldig til, sier han.

- Jeg skal nok også få brukt vinteren til å reise litt på fjellet og stå på ski, noe man ikke har så mye tid til som fotballspiller midt i oppkjøringen til en ny sesong.

VIF-comeback?

Selv om fotballskoa nå er lagt på hylla, utelukker ikke Bolthof at han blir å finne i VIF-drakt igjen.

- Det kan hende jeg skal spille litt futsal for Vålerenga. Og med alderen min får jeg vel snart plass på Old Boys-laget til Vålerenga også, ler han.

- Jeg kommer sikkert også til å vurdere å spille litt for et lokalt 3. divisjonslag eller noe, men da blir det kun som hengende spiss, ikke som keeper, avslutter Øyvind Bolthof - historisk trofast i Vålerenga.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken