Gå til sidens hovedinnhold

Halleraker trekker seg

Hemmeligholdet straffer seg.

Høyres samferdselspolitiske talsmann Øyvind Halleraker trekker seg «midlertidig», melder NTB.

- Jeg har alltid vært opptatt av å opptre ryddig overfor partiet og velgerne som har gitt meg tillit. Jeg har arbeidet samvittighetsfullt i tråd med dette. I forbindelse med mitt verv i ASECAP og min kones næringsinteresser har jeg likevel trådt feil. Dette beklager jeg, sier Halleraker i en pressemelding.

Halleraker sier han har informert partiledelsen om at han ikke vil håndtere partiets samferdselssaker inntil det er ryddet opp i alle forhold.

- Jeg vil nå konsertere meg om dette. Jeg har varslet partiledelsen at jeg vil levere en skriftlig oversikt over alle mine interesser. En slik oversikt vil jeg levere så raskt det lar seg gjøre, sier han.

Les også: Halleraker meldte aldri fra om bom-honorarer

Endret forklaring
Halleraker har mottatt honorarer for sitt europeiske presidentverv i bompengebransjen, uten å informere verken partileder Erna Solberg eller Stortinget

VG skrev onsdag at Halleraker unnlot å rapportere til Stortinget da han i fjor ble visepresident i bompengebransjens lobbyorganisasjon i Europa (Asecap), slik han er pliktig til.

Torsdag skriver avisen at Halleraker mottok honorarer for sitt verv fra 2004 til 2010. Halleraker innrømmet at reisene til møtene var dekket av Norske Vegfinansieringsselskapers Forening (Norvegfinans), men benektet at han mottok godtgjørelser. Senere innrømmet han å ha mottatt 18.000 kroner i årlige godtgjørelser for det europeiske toppvervet.

Godtgjørelsene ble aldri oppgitt til Stortingets register for representantenes økonomiske interesser slik han plikter.

Hallerakers kone Ingrid (53) er i tilegg daglig leder i Norvegfinans, som Via Futura AS, administrerer seks bompengeselskaper. Hun eier halvparten av Via Futura.

Erna: - Må være ryddig
Heller ikke Hallerakers partileder, Erna Solberg kjente til honorarene.

- Både vervet og honoraret skulle vært innrapportert til Stortinget. Jeg har vært veldig klar og tydelig overfor Øyvind om at han må passe på ryddigheten i disse spørsmålene, sier Solberg til avisen.

Hoksrud: - Føler med Halleraker
Bård Hoksrud (Frp) i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget er akkurat kjent med nyheten da Nettavisen tar kontakt.

- Jeg vet ikke hva dette betyr foreløpig, så avstår fra å kommentere saken nå. Men jeg føler med Halleraker. Dette er tøft for ham, sier Hoksrud til Nettavisen.


(NTB/Nettavisen)

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken