(SIDE2): I løpet av to og et halvt år har 1045 friske og fertile menn, som alle har barn fra før, fått en månedlig innsprøyting av 500 milligram testosteron. Det stoppet sædproduksjonen, skriver danske B.T.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ingen bivirkninger
Hele 99 prosent av mennene i studien kunne ikke få barn. Det vil si at innsprøytningen til menn er like effektive for å unngå graviditet som p-pillen til kvinner, hevder de kinesiske forskerne bak prosjektet.

I tillegg tror forskerne at den mannlige p-innsprøytingen er uten bivirkninger. Ingen av testpersonene rapporterte om problemer, og mennenes fertilitet vendte tilbake til det normale i løpet av fire til seks måneder etter behandlingen var stoppet.

Tror på realitet
Selv om de kinesiske forskerne har tro på den mannlige svangerskapsforebyggende metoden, må det ytterligere forsøk til. Først i løpet av fem år regner de med at den mannlige p-pillen er klar til salg. Blant annet skal det sjekkes om metoden over lengre bruk kan gi hjerteproblemer.

I flere år har det vært etterspurt og forsket på p-piller for menn. Blant annet arbeider selskapet Spermatech med p-pillen for menn sammen med Universitetet i Oslo. Det er usikkert når pillen er klar til test. Blant annet både amerikanske og italienske forskere undersøker også p-piller for menn som et alternativ.