(SIDE2): Det flere kvinner har fryktet, nemlig at man sliter med å bli gravid etter å ha gått på p-piller, viser seg ifølge tyske forskere å være ubegrunnet.

P-pillebruk reduserer nemlig ikke kvinners sjanse for å bli gravid senere.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

- Vanskeliggjør ikke
Det viser seg at fire av fem kvinner som har gått på pillen, blir gravide i løpet av et år etter å ha sluttet på den. Hvor lenge man har gått på pillene eller hva type hormoner man har brukt, har heller ikke innvirkning på en senere graviditet, skriver smh.com

- På grunn av sin effektivitet, tror noen kvinner at p-pillen kan gjøre det vanskeligere å bli gravid senere i livet. Våre funn viser at p-pillebruk ikke har en negativ påvirkning på eventuelle senere forsøk på å bli gravid, skriver forskerne.

Alder og sigaretter
Forskningsresultatet er publisert i «Obstetrics and Gynecology». Forskerne har fulgt 60.000 europeiske kvinner over fem år. Av disse sa 2064 at de hadde sluttet på pillen nettopp for å forsøke å bli gravide.

Av disse var 21 prosent gravide etter én menstruasjonssyklus, etter tre sykluser var 45,7 prosent gravide og etter et år var 88,3 prosent gravide.

Blant de som var over 35 og de som røykte, var sjansen for graviditet mindre. Ifølge forskerne var det litt mindre sjanse for at de som hadde gått lenge på pillen, ble gravide - men de mener det har med alderen, og ikke hormonbruken å gjøre.