Gå til sidens hovedinnhold

P4 fortsatt tilstede i bilen

Norkring bekrefter at P4 beholder sin såkalte PI-kode også etter nyttår. Dermed kan det virke som om kanalen er sikret de viktige billytterne.

Bilister har vært en viktig del av P4s kundegruppe. Mange har satt pris på kanalens trafikkprogrammer og letthørte musikk på morgenkvisten. En såkalt PI-kode på bilradioer med RDS-teknologi, har gjort at P4 har ligget lagret i en rekke bilradioer og både Kultur- og kirkedepartementet og Post- og teletilsynet har tidligere bekreftet at de ikke kommer til å foreta seg noe for å endre kanalens PI-kode.

Nå sier Norkring det samme. I et brev til P4 bekrefter de at radiokanalen vil beholde sin PI-kode etter nyttår, forutsatt at det ikke kommer vedtak eller pålegg fra offentlig myndighet.

– Vi er svært tilfreds med denne bekreftelsen fra Norkring. Kanal4s trusler om rettssak og bastante uttalelser i media om at de uansett ville ta i bruk vår PI-kode, har bidratt til å skape usikkerhet hos annonsørene om vår fremtidige dekning blant bilister, sier P4s ansvarlige redaktør og administrerende direktør, Rune Brynhildsen i en pressemelding.

- Når det nå er fastslått at departement, tilsyn og distributør har helt likelydende syn på saken, håper vi denne usikkerheten er ryddet av veien, sier han videre.

P4 har hele tiden hevdet at denne elektroniske signaturen en del av kanalens merkevare, og følgelig ikke en naturlig del av FM4-nettet eller selve radiokonsesjonen. I sitt brev til P4 bekrefter Norkring dette syn, og skriver dessuten at det teknisk sett ikke vil fungere at to radioprogrammer har samme PI-kode.

Norkring baserer seg følgelig på at Kanal4 får ny PI-kode. Norkring viser i sitt brev til P4 til den europeiske RDS-standarden.

–Som Norges viktigste radiostasjon for bilister er dette en viktig avklaring for oss, sier Rune Brynhildsen.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken