Gå til sidens hovedinnhold

P4 stenger dørene

I dag klokken 12.00 faller avgjørelsen som P4 og Kanal 5 har ventet på. P4 slipper ikke inn noen journalister før de har fordøyd avgjørelsen.

Kanal 5 har ventet i spenning siden søknaden ble sendt inn tidligere i år, P4 har ventet enda lengre. Avgjørelsen har allerede blitt utsatt én gang, men i dag blir spenningen utløst når kulturminister Valgerd Svarstad Haugland kunngjør hvilket av de to selskapene som får den splitter nye radiokonsesjonen.

Administrerende direktør i Kanal 5, Ole Jørgen Torvmark, uttaler til P4 han er svært spent foran dagens avgjørelse.

–Det er ulidelig spennende. Vi har ikke fått noen signaler på forhånd, sier Torvmark i Kanal 5 til NTB.

Administrerende direktør og ansvarlig redaktør Rune Brynhildsen har blitt skuffet en gang allerede, da kulturministeren ga deres konsesjon til Kanal4 i desember i fjor. Til NTB sier han at magefølelsen har vært god hele tiden, men han tar ingenting for gitt. Hvis konsesjonen nok en gang går til en konkurrent, kan P4 bare legge ned hele driften. Torvmark kommer til å være til stede når kulturministeren uttaler de avgjørende ordene, det gjør ikke P4-ledelsen.

–Vi kommer ikke til å slippe noen inn i lokalene før vi har fått avgjørelsen og har hatt et husmøte, sier Brynhildsen.

Ifølge Nettavisen har investorene på Oslo Børs klokkertro på at det blir P4 som stikker av med konsesjonen. Aksjekursen hoppet kraftig fra handelsstart og er nå på sitt høyeste siden «dødsbudskapet» i forrige runde.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene