Gå til sidens hovedinnhold

På god vei

Ivo Neame blir regna som noe av det mest lovende engelsk jazz har å by på. Det er det mulig å begripe.

Ivo Neame
Yatra
Edition Records/Musikkoperatørene

Den 31 år gamle pianisten, saksofonisten, komponisten og bandlederen Ivo Neame har allerede fortalt jazzfolket på fotballøya at han har som ambisjon å være blant retningsgiverne de neste tiåra. Han har to skiver på samvittigheten før “Yatra”, men dette er den første for så stor besetning som oktett.

Tidligere har Neame vært en mye benytta sidemann på skiver med blant andre David Binney, Seamus Blake, Hermeto Pascoal og ikke minst vår egen Marius Neset – det sier noe om allsidigheten til Neame at han er ettertrakta hos så forskjellig type artister som de nevnte.

Her gir Neame oss ni låter som bekrefter at det er en meget begavet herre vi har med å gjøre. Musikken er kompleks, samtidig som den er tilgjengelig, den er spontan samtidig som den er gjennomtenkt og den er tradisjonell, men likevel framtidsretta.

Med seg har han unge, ukjente, men høykompetente kolleger: Tori Freestone på tenorsaksofon og fløyte, Dave Hamblett på trommer, Jim Hart på vibrafon, Shabaka Hutchings på bassklarinett, Jasper Høiby på bass, Jon Shenoy på klarinett og Jason Yarde på altsaksofon – en spennende og annerledes instrumentering.

Ivo Neame er et navn og en kapasitet å følge nøye i åra som kommer. Her gir han oss frisk, kompromissløs musikk med mye energi, men for meg blir det litt i meste laget på en gang. Neame vil veldig mye og godt er det, men han trenger ikke å gi oss “alt” han har på hjertet i løpet av knappe 49 minutter. Forhåpentligvis har Neame mange tiår igjen til å gi oss musikken sin og jeg gleder meg allerede til han skal porsjonere den ut i mindre doser.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken