Gå til sidens hovedinnhold

På høy tid, Gest

Det er en ettertenksom, åpen og dyster Gest vi møter på soloplaten «I Grevens Tid».

Gest

I Grevens Tid

Reel Noise Records

Gunnar «Gest» Greve Pettersen var en del av den bergenske hiphopgruppen Spetakkel som oppsto i 1999. I 2005 gikk bandet hvert til sitt. I fjor sommer gjorde han sjarmerte han bergenserne med sommerlåten «Midt i mai». Nå er han aktuell med soloalbumet I grevens tid.

Gest-en var kanskje den med den skarpeste tungen av guttene i Spetakkel og det har han fortsatt. Rappingen går på skinner, men enkelte av melodiene har blitt litt mer melankolske og mer personlige enn de var i Spetakkels dager. I tillegg klarer Gest å holde på lytterens oppmerksomhet alle 12 sangene.

«I grevens tid» er ikke bare dyster, den er en samling gode og fengende melodier som lurer seg gjennom øregangene og inn i hodet. Du trenger nødvendigvis ikke like hip hop for å like denne platen, denne er for alle som lengter tilbake til ungdomsskolen og som liker å synge med.

Med seg på platen har han blant andre Marielle Woll Sigvaldsen og William Hut. Sistnevnte synger på «balladen» «Hardt å se deg sånn», mens Marielle låner stemmen sin til hele låter.

Favoritter på platen: «Strekker strikken», «Historie» og hans versjon av The Aller Værste-slageren «Dans til musikken».

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis