Gå til sidens hovedinnhold

På randen av konkurs

Bildelfabrikken i Farsund med 240 ansatte står på kanten av stupet.

Hjørnesteinsbedriften Casting Technologies Farsund (CTF) med 240 ansatte kan ikke betale regningene og står i akutt fare for å gå konkurs.

NA24 – din næringslivsavis

- Vi er kommet i en situasjon hvor vi er insolvente, og vi klarer ikke å betale regningene våre. På grunn av dette har Elkem stanset leveransen av aluminium til fabrikken, bekrefter fabrikksjef Roger Cockroft til Farsunds Avis.

Havariet i bilsalget verden over slår nå direkte inn for bedriften i Vest-Agder. Bedriften permitterte 45 ansatte før jul, og da kom også advarslene fra fabrikkledelsen om at situasjonen kunne bli enda verre.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

CTF leverer bildeler blant annet til prestisjemerkene Porsche og BMW og Cockroft drar neste uke til Tyskland for å møte de to bilprodusentene.

- Førstkommende onsdag skal jeg ha møter med BMW og Porsche. Jeg har et lite håp om at de kan være villige til å hjelpe oss gjennom likviditetskrisen, sier Cockroft, men innser at pengeproblemene til bedriften gjør at selskapet nå står nærmere kanten av stupet.

- Vi snakker i realiteten om dager før det er full stopp før det er full stopp i all produksjon, medgir Cockroft overfor Farsunds Avis.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken