Gå til sidens hovedinnhold

På reisefot foran skjermen

Noen ganger kan både tid og penger sette en effektiv stopper for reiselysten. En billig og enkel erstatning kan være din egen PC.

Google Earth

Det kan være greit å starte med denne karttjenesten. Fly over land og hav – helt gratis.

Dataprogrammet gjør at det er mulig å plukke seg ut et sted på kloden, og så bli transportert dit direkte. Kartbildene er delvis av svært god kvalitet. Både folk og biler dukker opp på gatene når du klikker deg nærmere inn på bildene. I USA kan du se hvor du finner skoler, restauranter, platebutikker og bibliotek.

Et bilde av jordkloden er inngangen på en fortryllende reise som var ganske utenkelig for noen år siden. To klikk på det punktet du vil se nærmere på og reisen er i gang.

Virtual Turist

Over 600.000 har blitt medlem av dette nettverket for reiselysne mennesker. Her kan du oppleve ting du kan gjøre verden over uten å gå til det steget å bestille en flybillett. Diskuter eller få nyttige tips fra globetrottere fra hele verden. Det er neste garantert at en her har vært en plass du selv kunne tenke deg å dra til.

Armchair Travel

Er det en del turistattraksjoner du aldri fikk med deg. Hos Armchair Travel kan flere kjente landemerker besøkes fra en komfortabel stol. En virtuell tour er hva de har å tilby gjennom panoramabilder på 360 grader.

Stonehenge, Taj Mahal, Picadilly Circus, Berlin og strendene fra D-dagen på Normandie er bare noen av severdighetene.

En vakker klode

Et gjensyn med Earth From Above, som ble vist frem på Rådhusplassen i Oslo sommeren 2002, er kanskje heller ikke å forakte. Mange har blitt trollbunnet av bildene til Yann Arthus-Bertrand.

Yahoo Travel

Kast deg med på diskusjonsforumet hos Yahoo Travel. Det omfatter en rekke byer og destinasjoner. Her kan man også få en rask oversikt over tilbud som måtte finnes på nett. Kanskje det er på tide å komme seg opp fra stolen og ut i verden. Det er bare snakk om prioriteringer.

Visited Countries

Om du tror du har sett nok av Verden kan denne testen fra World 66 gi deg en liten pekepinn. Dette er reisende prosentregning utført med enkel programvare.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken