Oljeselskapet PA Resources leverte resultater som var langt lavere enn i fjor, men likevel klart bedre enn markedets forventninger.

Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat før skatt på minus -33,7 millioner svenske kroner i andre kvartal, med en spredning i estimatet på 66 millioner kroner til minus 101 millioner svenske kroner. Fasiten viste et rResultat før skatt var på 152 millioner svenske kroner i andre kvartal, mot 390 millioner svenske kroner i fjor.

Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) var på 309 millioner kroner i andre kvartal, ned fra 565 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Ifølge SME Direkt var det ventet et EBITDA-resultat på 181 millioner svenske kroner i kvartalet.

I meldingen fra PA Resources heter det at det ventes at oljeprisen vil stige i 2009 og 2010. Samtidig melder selskapet at produksjonen i Kongo vil øke ytterligere.

- Med en sterk oljepris og en økende produksjon vurderer vi at forutsetningen for andre halvåret 2009 har forbedres, skriver PA Resources-sjef Ulrik Jansson i en melding.

Selskapets produksjon i Azuritefeltet i Kongo er i gang siden midten av august. Feltet kommer sukessivt til å øke sin produksjon utover resten av året.