Gå til sidens hovedinnhold

På stevnemøte med en dverg

Fox Television som skapte «Temptation Island» gir seg ikke. Nå skal de i gang med date-TV der ungkaren er en dverg. Serien har vekket en storm av kritikk, men lederen for foreningen i USA sier dette kanskje ikke er så dumt.

Lederen for Little People of America Matt Roloff sier til Reuters at det nye showet til Fox faktisk kan være en lise for kortvokste mennesker. I «The Littlest Groom» er det 12 damer som konkurrerer om ungkaren.

- Radioverter og andre vil få stoff å lage moro av i månedsvis fremover. Samtidig kan vi ikke gjemme oss bak lukkede dører eller morsomme kostymer og tro at samfunnet skal endre oppfatningen om oss, sier Roloff.

Likevel har serien gjort flere av de 100.000 kortvokste i USA oppskjørtet. De er redde for nok en gang å bli fremstilt på en latterlig måte.

- Med respekt

Fox understreker at serien skal være en hylllest til at ikke alle er like. Roloff på sin side sier han er litt bekymret over at alle damene i serien er av normal høyde. Selv om mange kortvokste finner seg kjærester som ikke deler høyden deres, er det også mange som finner hverandre.

- Vi har anstrengt oss hardt for å forsikre oss om at alle føler de blir behandlet med respekt. Menneskelige følelser er menneskelige følelser uansett høyde og det er det dette programmet handler om først og fremst, sier produsent Bill Paolantonio.

«The Station Agent»

For tiden går det også en film på norske kinoer der hovedpersonen, skuespilleren Peter Dinklage, er dverg. I «The Station Agent» omtales blant annet de problemene kortvokste mennesker møter.

- Jeg tenkte egentlig ikke på at hovedpersonen min skulle være dverg, men jeg hadde kjent og spilt med Peter Dinklage før. Vi er gode venner og da jeg begynte på manuset, ble det sånn, sier regissør Tom McCarthy til Filmmagasinet.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær