Gå til sidens hovedinnhold

Vil rocke gjennom Norge

Riksteatret vil gi publikum over hele Norge det aller beste fra rockehistorien.

(SIDE2:) Riksteatret fyller 60 år i år, og onsdag presenterte de sitt repertoar for høsten. Her er det både klassisk teater, rock ’n’ roll og rampete kaniner.

- Altfor mye bra musikk
En av forestillingene som garantert vil nå et bredt publikum, er «Let it Rock!». Her vil Frode Alnæs, Paal Flaata, Kim Fairchild, Linda Tørklep og bandet El Cuero ta publikum med på en reise gjennom rockens historie.

- Vi begynte med noen få klassikere, og så har alle kommet med bidrag. Vi har jobbet med dette siden mai og plukket ut det mest essensielle, sier Flaata til Side2.

Men det var ikke en enkel oppgave å finne ut hvilke låter som skulle få være med.

- Det er altfor mye bra musikk, sier han.

Som en historietime
I forestillingen har de med hele rockehistorien, fra blues og country og videre til Elvis og The Beatles. Blant annet. For å få plass til så mange sanger som mulig, har de valgt å korte ned de fleste.

- Vi har mange medlier med ett vers fra hver sang. Det er ikke mange sanger vi synger hele av, sier Flaata.

Selv syntes han det var viktig å få med eksempler fra den tidligste formen for rock.

- 50-tallet er viktig, og etter det har det utviklet seg. Det blir en fin forestilling, sier han, og sammenligner den med en historietime.

- Det er som en historietime. Kanskje vi skal spille på skoler når turneen er ferdig, ler han.

Fargerike kostymer
De medvirkende må gjennom mange sceneskift og må kle seg i fargerike kostymer.

- Det blir en prøvelse og vi må skifte mye. Men det er kjempemorsomt. Jeg har aldri vært med på noe som dette, sier han.

Gjengen skal spille på 54 steder rundt om i landet. På hvert sted har de plukket ut den beste Elvis-imitatoren som skal få være med i forestillingen. Imitatorene er fra 15 til 67 år gamle.

- Det blir spennende å se hvordan det blir. Det er mye harry der ute, men mye morsomt også, smiler han.

Forestillingen har urpremiere på Jessheim 2. september.

Stort program
Riksteatret har også mye mer å by på i høst:

«Et dukkehjem»
Ulrikke Hansen Døvigen har rollen som Nora i Ibsens «Et dukkehjem». Regissør Anne-Karen Hytten har laget en ren og tidløs forestilling som har turnépremiere på Nøtterøy 29. september.

«Askeladden og kongens harer»
Alle barn kan glede seg til å se Asbjørnsen og Moes eventyr som dukketeater. Forestillingen har turnépremiere i Arendal 8. oktober.

«A Dance Tribute to the Art of Football»
Jo Strømgrens forestilling settes nå opp igjen, elleve år etter urpremieren. Dette er en forestilling alle kan like - også de som normalt ikke liker dans. Her fjernes nemlig skillet mellom dans og fotball på en helt unik måte. Forestillingen har turnépremiere i Lillehammer 31. august.

«Korall koral»
For første gang presenteres verden for babyopera. Forestillingen har blitt vist på Den Norske Opera & Ballett siden juni og er nå klar for resten av landet. Turnépremieren er i Nordfjordeid 5. september.

«Evelyn og de grønne»
Dette er en annerledes krigshistorie, hvor vi ser andre verdenskrig gjennom øynene til en liten jente som må flykte med familien fra Finnmark til Tromsø. Forestillingen har urpremiere i Tromsø 3. september.

«Pulverheksa og julenissen»
I fjor ble de populære bøkene om Pulverheksa overført til teaterscenen med Maj Britt Andersen i tittelrollen. Til jul er hun klar igjen, og denne gangen møter heksa julenissen. Forestillingen har urpremiere i Oslo 14. november. Det blir ikke turné i resten av landet før neste jul.

Les mer om forestillingene på Riksteatrets nettsider.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken