Gå til sidens hovedinnhold

Pakistan ser sterk økning i Urea-import

Pakistan må starte import av urea etter kraftig vekst i etterspørselen. Over de neste årene er det ventet at konsumet vil nå 5,5 millioner tonn i året. Les mer

Over de siste fire til seks ukene har etterspørselen etter gjødsel steget kraftig i Pakistan, og myndighetene har nå instruert gjødselprodusentene om å utsette bestillinger som følge av etterspørselsveksten.- Det har skjedd en uventet økning i urea-etterspørselen på 6,1 prosent. Urea importert av Trading Corporation of Pakistan (TCP) har allerede blitt solgt ut selv om sesongen er over, sier en industrikilde til den pakistanske avisen Daily Times,Nå venter pakistanske myndigheter kraftig vekst i etterspørselen, noe som også skjer i India og Kina. Ifølge avisen regner myndighetene i Pakistan med at trenden med økt etterspørsel vil fortsette og at prisene på urea vil stige på verdensmarkedet.Den kraftige etterspørselsveksten gjør at Pakistanske myndigheter vil belage seg på subsidiert import siden det vil ta tid å bygge opp innenlandsk produksjon. Nå vil også styresmaktene ifølge avisen vurdere om private importører kan ta over importen uten å involvere TCP, eller de føderale handelsmyndighetene.


.


Pakistan har hatt en innenlands produksjon av urea på mellom 3,4 og 3,5 millioner tonn i året, men dette er noe fallende som følge av at flere produsenter har holdt igjen produksjon. Samtidig har det skjedd en økning i konsumet på 11,2 prosent i den siste høysesongen. Nå forventer pakistanske myndigheter ifølge kilder at konsumet vil komme opp mot 3,4 og 3,5 millioner tonn urea i året, og importen vil derfor øke vesentlig.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken