Gå til sidens hovedinnhold

Slik pakker du til ferien

Her er Side2-redaksjonens beste tips.

(SIDE2): Å pakke feriekofferten kan være en kunst, og det er ikke alltid like lett å avgjøre hva man skal ta med seg, og hva man skal la bli liggende hjemme.

Side2-redaksjonen gir deg derfor noen av sine beste pakketips, i håp om at feriepakkingen skal bli både lettere og morsommere for deg som skal ut på tur.

Helle Nilsen
Helsejournalist

Jeg pakker alltid for mange sko som jeg på slutten av pakkingen tar ut for så å gremme meg over at jeg ikke tok med akkurat de sandalene jeg trengte likevel, på ferien. Men man kan jo alltids kjøpe noen nye, billige på ferie!

Ellers pakker jeg alltid med meg noen lette sommerkjoler om jeg skal til varmere strøk, noen bikinier og altfor mange solbriller. Skinnjakker og solbriller er det jeg har mest av. Jeg har en dragning mot begge deler. En solhatt og ballerinasko er kanskje også med i kofferten!

Jeg tar også med L’occitane produkter som jeg har blitt helt forelsket i. Dusjolje og håndkrem!

Camilla Flaatten
Kongereporter

I toalettmappa har jeg solkrem, Ldb bronze-krem og Ole Henriksen vitaminkrem for ansiktet. Den er full av antioksydanter og er lett og fin i konsistensen. Elisabeth Ardens Green Tea er en nydelig sommerduft som også er med på reisen.

Jeg har miniutgaver av alt som passer perfekt i toalettmappen. Hvis ikke jeg har små tester – så bruker jeg minibokser som jeg putter favorittproduktene i. Hvis jeg skal ut og fly, og også til varmere strøk, følger alltid alltid alltid med meg avkjølende og oppfriskende ansiktsspray. Digg!

Sko er en ting jeg alltid har med meg mest av – av den enkle grunn at en kjole, skjørt eller shorts plutselig kan gå fra å være en søt og hverdagslig til å passe til en restaurantmiddag eller en kveld på byen. Så flere utgaver høye, lave og komfortable sko er et must.

Silje Bjørnstad
Sommervikar - journalist

Ruller man plaggene istedenfor å brette dem hindrer man KJEMPESKRUKKER.

Ha alltid plastposer rundt ting som kan eksplodere (shampoo, dusjsåpe og lignende).

Pass på at klærne matcher hverandre. For eksempel slik at en basistopp kan brukes både til jeans og skjørt. Ikke helt heldig med prikker mot sebrastriper, for eksempel. Et par pensko, og et par behagelige sko holder lenge for meg på turen. Kjøper også som regel noen par under selve ferien.

Lag liste på hva du skal ha med. Legg «strømting» som fotoapparat, adapter og lignende i en pose, hårting i en annen, sminke i en tredje osv. Da slipper man å lete seg i hjel når man trenger noe.

Ha alltid med en plastpose til å ha skittentøyet i.

Guro Holmene
Desksjef

Foruten basic pakking som toalettsaker og sommerklær som inkluderer kjoler, shorts, skjørt og en haug med hvite singleter er dette alltid et must for meg i kofferten:

En tykk og digg genser/eventuelt skinnjakke, hvite tøysko, sandaler, myggspray og xylocain-salve, hatt, flere par solbriller, Lonely Planet, Mac, et stort badehåndkle, solkrem og en bra body location.

Linn Sollied Madsen
TV-reporter

Et generelt godt tips er å pakke alt et par dager i forveien. Pakker man i siste liten har man en tendens til å pakke med seg masse skit man ikke trenger. Man bør også være streng med seg selv og ikke tenke «oh, denne tar jeg med kanskje får jeg bruk for den». Bare ta med ting du VET du får bruk for.

Med mindre du skal til svært eksotiske reisemål er det også greit å huske på at du kan få kjøpt ting på stedet om det skulle bli nødvendig. Så du trenger ikke pakke ned haugevis med ting basert på føre var-prinsippet.

Pass, billetter og penger er åpenbare ting, men lett å glemme allikevel! Dobbeltsjekk at du har med det essensielle.

Husk reiseforsikring. Spesielt om du skal utenfor Europa. Der kan det miste uhell plutselig bli kjempedyrt.

Elin Reitan
Mote og skjønnhetsjournalist

Sommerens trendplagg får alltid god plass i kofferten, og i år vil blant annet et par olashorts, en maksikjole, en hvit sommerkjole og et par shortsoveraller pakkes ned.

Jeg sørger også for å få med meg en del basisplagg i sort og hvitt, for disse kan mikses og matches på en rekke måter.

Jeg kommer også til å ta med meg en sort dressjakke og en olajakke, samt badetøy. Et tips til ferieturen er å kjøpe badetøy der du ferierer. Om du er på et varmt og godt sted, er sjansene store for at utvalget i badetøy er større og mer spennende enn her hjemme i Norge.

Sko tar alltid plass, men følgende er alltid med på turen: flip-flopp-sandaler, ballerinasko, skinnsandaler med høy hæl og joggesko. Sistnevnte er ikke for å spankulere rundt i, men for de planlagte joggeturene, som aldri finner sted når jeg ferierer.

Solbriller er et must.

Solkrem er noe av det viktigste i toalettmappen. Ellers synes jeg Dior Bronze After Sun er et fantastisk produkt - gir fuktighet samtidig som den fremhever brunfargen med selvbruningseffekten.

Shampoo, balsam og såpe sørger jeg for å skaffe meg i ministørrelse, og en hårmaske er viktig siden sol og salt har en uttørrende effekt på lokkene.

Et smart tips er å skaffe seg testparfymer, som du ofte får i taxfree butikken på flyplassen. På denne måten får du testet mange ulike parfymer, slik at du kan kjøpe din favoritt på taxfreebutikken etter endt ferie.

Jeg sørger også for å få med meg masse hårstrikk og dekorative hårspenner, for håret mitt har en tendens til å utvide seg i volum når jeg befinner meg i varmere strøk. En solhatt får også plass i kofferten.

Kommentarer til denne saken