Gå til sidens hovedinnhold

Pangavslutning for «Frikjent»

Ubetinget suksess for TV 2-serie.

Det skulle vise seg å bli en dramatisk avslutning for TV 2-serien «Frikjent» mandag kveld. Nettavisen skal ikke avsløre noe her, men svaret på drapsgåten overrasket nok mange.

For TV 2 har krimdramaserien med skuespiller Nicolai Cleve Broch og Ingar Helge Gimle i sentrale roller vært en suksess.

Siste episode av «Frikjent» hadde mandag 654.000 seere, og en seerandel på 39 prosent.

Det er tett opp mot rekorden på første episode som hadde 660.000 seere.

– «Frikjent» har definitivt vært en suksess for TV 2, og det er utvilsomt kommersiell interesse for ytterligere sesonger med disse seertallene, spesielt med tanke på at seerprofilen er forholdsvis god, sier TV-ekspert Per Christian Strand Teslo i mediebyrået Carat til Nettavisen.

Spår sesong to

TV-serien har i snitt levert 565.000 seere, hvilket tilsvarer en seerandel på rundt 34 prosent. TV-eksperten forteller at hvis seertallene inkluderer sju dager opptaksseing så snitter programmet på hele 649.000 seere.

– Det er veldig sterkt for en norsk dramaserie, og er på nivå med «Broen» da det gikk på NRK. I tillegg har nok «Frikjent» hatt potensial for enda høyere seertall på lineær-TV med tanke på at TV 2 har sluppet episodene en uke tidligere på TV2 Sumo, sier han.

TV-ekspert Ruben Solbakk Lisøy i mediebyrået MEC er enig. Nå venter han mer «Frikjent».

– Av årets nysatsinger på de kommersielle kanalene er det «Tjukken & Lillemor» og «Frikjent» som er de soleklare vinnerne, sier han til Nettavisen.

Til sammenligning hadde Truls Svendsen og Cecilie Skog hadde nesten 740.000 seere i snitt på «Tjukken & Lillemor».

På «God morgen Norge» forteller manusforfatterne tirsdag at de håper og tror på en ny sesong av «Frikjent».

– Det er usannsynlig at TV 2 kommer til å avslutte «Frikjent» etter denne sterke førstesesongen, slår han fast.

Over 100.000 har sett serien på nett

På TV 2s hovedkontorer i Bergen står jubelen i taket. Med web-TV tall har serien fantastiske 802.000 seere i snitt.

– Dette har vært en formidabel seersuksess på TV 2. Ikke bare har seertallene på vanlig TV vært høye – tallene på TV 2 Sumo er fantastiske, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

Over 100.000 kunder har vært innom serien på TV 2 Sumo.

– Vi ser også at flere har begynt å se serien etter at alle episodene ble tilgjengelige på Sumo, så her er det mange som kommer til å «Binge-Watche» serien framover. Vi har posisjonert oss for fremtiden og «Frikjent» vil ligge eksklusivt på TV 2 Sumo i to år, fortsetter TV 2s kommunikasjonssjef.

Kommentarer til denne saken