Gå til sidens hovedinnhold

Pangstart på året

Oslo Børs knaller til fra start.

Investorene på Oslo Børs har fått en forsinket julegave.

NA24 - din næringslivsavis

For fjerde dag på rad stiger hovedindeksen på Oslo Børs. På årets første børsdag stiger indeksen 3,09 prosent til 232,45 poeng.

Konflikten mellom Israel og palestinerne på Gaza har fortsatt inn i det nye året. Det har forsterket den geopolitiske uroen i Midtøsten. Det siste døgnet har en fremtredende skikkelse i Hamas blitt drept under de israelske angrepene og kritikken mot partene har tiltatt. Frykten er flere oljeeksporterende land i området vil true med å stanse oljeleveranser for å legge press på Vesten.

Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i februar omsatt for 42,80 dollar per fat. Det er en nedgang på rett over 6 prosent. Nivået er likevel solid over hva det var da Oslo Børs avsluttet 2008.

De amerikanske aksjene fikk et solid løft den siste dagen i 2008, mens det i Asia var en blandet utvikling på de få børsene som holdt åpent. Blant de positive bidragsyterne var Hang Seng i Hongkong.

Les mer: Blandet start i Asia

Følg utviklingen på Oslo Børs

Oljeprisen bidrar til at StatoilHydro sendes opp 3,16 prosent til 117,50 kroner. Flere av de andre tungvekterne viser også god utvikling. Yara stiger 2,52 prosent til 152,50 kroner, mens Aker Solutions stiger 5,11 prosent til 47,30 kroner. Telenor er opp 3,13 prosent til 47,75 kroner.

SAS-aksjen stiger 5,13 prosent til 36,90 kroner. Nettutgaven til Jyllands-Posten skriver at samtalene mellom Lufthansa og SAS er på et fremskredet nivå. Toppledelsen i begge selskapene har diskutert et oppkjøp og dermed går spekulasjonene om at det kan komme en avklaring rundt situasjonen til SAS.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken