(SIDE2): Det bekrefter Hove-festivalen i en pressemelding.

Det amerikanske bandet inntar hovedscenen på Tromøya tirsdag 24. juni, dagen etter Jay-Z.

Les mer:Jay-Z til Hove

MySpace-kongene Panic at The Disco er ifølge festivalen et av verdens aller mest populære band. I hvert fall dersom man skal regne etter antall fans og lyttinger på MySpace. Rockebandet har 1.397.433 venner på nettsamfunnet. For å sette det i perspektiv blir det fire ganger så mange som Coldplay og syv ganger så mange som U2. Ikke mindre imponerende er det at låtene deres er blitt avspilt over 200 millioner ganger på MySpace.

Bandet slapp i forrige måned sitt andre album, «Pretty. Odd», som debuterte på 2. plass på salgslistene både i USA og England.

Deler av albumet er spilt inn i det legendariske Abbey Road-studioet hvor også Beatles gjorde sine plater.

Panic at the Disco kommer opprinnelig fra Las Vegas, hvor de ble oppdaget av Fall Out Boy-bassist og Ashlee Simpsons forlovede, Peter Wentz. Han signerte gruppa til sitt eget label, Decaydance. Live er Panic at the Disco kjent for sine imponerende sceneshow fulle av visuelle godbiter som akrobater og dansere, og guttene legger ikke skjul på at gammeldags sirkus er en stor inspirasjonskilde, skriver festivalen.

Panic At The Disco spiller etter The Kooks på Hovedscenen tirsdag 24. juni. Andre artister som spiller denne dagen er Avenged Sevenfold (US), M.I.A. (UK), The Wombats (UK/NO), MGMT (US) og Hercules and Love Affair (US).

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!