Gå til sidens hovedinnhold

- Panikk ikke overraskende

TV 2s nyhetsredaktør ikke overrasket at seertallene styrer i NRK.

- Nei, men vi snakker om verdens mest brutalt kommersielle lisensfinansierte kringkaster, så det er ikke overraskende at de får panikk en måned etter oppstarten. Vi vet at NRK først og fremst ser på seertall, sier nyhetsredaktør i TV 2 Jan Ove Årsæther til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

NRK vurderer om nyhetssendingene mellom klokken 10 og 15 på NRK2 skal automatiseres og ikke ha egne nyhetsopplesere.

Les også: NRK må kutte nyheter

Rart av NRK
Årsæther mener det er rart at NRK allerede nå antyder å gi opp sendingene.

- Det er overraskende at NRK med sine tusen NJ-medlemmer ikke klarer å utnytte ressursene bedre. De burde jo klare å få dette til. Dessuten er det jo bare en måned etter lanseringen, så jeg synes dette virker veldig pussig, sier han.

Årsæther, som også er redaktør for TV 2 Nyhetskanalen, tror at å prioritere ned dagtid vil virke dårlig i forhold til prime time.

- Vi har jo sagt hele tiden at prime time for en nyhetskanal er hele tiden. Begynner du å prioritere ned dagtid, får du jo ikke flere seere. Om kvelden er det jo ikke noe behov. Det er jo ikke noe problem å se nyheter fra klokken 18 og utover kvelden. Så de må gjerne gjøre det, men kommer til å holde fokus på å være en rendyrket nyhetskanal. NRK har jo valgt å lage en bastard som er verken eller, så det er jo ikke overraskende.

Uenige på tinget
I familie- og kulturkomiteen på Stortinget er det delte meninger rundt planene til NRK.

- At NRK er blitt en kommersiell kanal på lik linje med TV 2 har vi påpekt lenge, og dette understreker det inntrykket. Og da skulle de ikke hatt de fordelene de har i dag gjennom lisensen.

At NRK vurderer å droppe ordinære nyhetssendinger mellom klokken 10 og 15 liker Knudsen dårlig.

- Jeg synes det forunderlig av NRK å gjøre dette.

Komiteens leder May-Helen Molvær Grimstad fra KrF er atskillig mer moderert.

- NRK er pålagt å sende smale program for at de ikke bare skal gå etter rating og kommersielt. Samtidig må de ha begge deler, men de skal ikke ensidig ha fokus på rating. Vi kan heller ikke si at de ikke skal det. Så her er det en balansegang. Hvor grensen går for hva som er riktig eller galt kan jeg ikke si på et generelt grunnlag for jeg må se på totalkonseptet deres, sier Grimstad til NA24 Propaganda.

- Ikke et tema
Høyres Olemic Thommessen mener at dette ikke er et tema for hans kolleger å diskutere.

- Det mener jeg ligger klart innenfor hva NRK må kunne bestemme uten at vi skal legge oss opp i det. dette er en forløpende vurdering NRK må få gjøre ut ifra ressursene de har til rådighet, sier Høyres mediepolitiske talsmann, Olemic Thommessen og legger til:

- Ingen av mine kolleger har en forutsetning for å gjøre en kvalifisert vurdering av dette, sier Thommessen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien