Gå til sidens hovedinnhold

Papirlapp holder svigermor i fengsel

Opplysningene Dung Tran Larsens svigermor skriblet på en papirlapp, har blitt sentrale i drapsetterforskningen.

(iBergen.no) Lappen med notater ble beslaglagt hjemme i familiens bolig i Krabbedalen etter at Dungs ektemann, svigermor, svigerfar og svoger ble pågrepet og siktet for drap 23. august.

Stemte ikke
Like etter pågripelsen stilte kvinnen villig til avhør med politiet og avga forklaring. Deretter valgte hun å avstå, fram til forrige uke, da hun lot seg avhør på nytt to ganger.

Der ble hun konfrontert med lappen hun har skrevet og bedt om å forklare innholdet. Men forklaringen skal ikke ha stemt overens med det hun tidligere har sagt i avhør. At en utskrift av en telefonsamtale heller ikke understøttet kvinnens historie, styrket mistanken mot henne, ifølge fredagens fengslingskjennelse i Bergen tingrett.

- Viktig
Notatene har også fått politiet til å frykte at bevis kan bli ødelagt dersom svigermoren løslates fra varetekt.

- Det ligger i sakens natur at lappen er viktig når den taes med i en begrunnelse for fengslingsforlengelse. Den viser at det er grunn til mistanke, samt fare for bevisforspillelse, ettersom den ikke er foreholdt alle i saken. Utover det vil jeg ikke gå inn på detaljer omkring dette, sier politiinspektør Tore Salvesen til iBergen.no.

Samtidig ga de nye avhørene flere spørsmål enn svar for politiet. Både svigermoren og Dungs ektemann har forklart seg motstridende i forhold til tidligere, noe som har skapt behov for flere avhør. I tillegg er begge noe tilbakeholden med opplysningene de gir etterforskerne.

Tingrettsdommer Beate Blom, som administrerte fengslingsmøtet fredag, mener også at det i alle fall er grunnlag for å mistenke svigermoren for frihetsberøvelse, mens ektemannen knyttes tettere til drapssiktelsen.

- Kan ta lang tid
Begge ble varetektsfengslet for nye fire uker mens etterforskningen pågår. Den kan imidlertid bli langvarig.

«På spørsmål fra dommeren om når etterforskningen kan ventes avsluttet, opplyste aktor at slik saken står nå så vil det ta lang tid.» heter det i fengslingskjennelsen.

I to av ukene i varetekt blir mor og sønn underlagt fullstendig isolasjon. De er siktet for drap på Dung, som forsvant en gang mellom 23. juni og 14. juli. Også Dungs svigerfar og svoger er siktet, men begge ble løslatt fra varetekt etter halvannen uke.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter