Tirsdag skrev Side2/ANB om Stortingsrepresentant Kjersti Toppe som vil ha smertestillende tabletter ut av butikkene og tilbake på apotek.

Les også: Vil stoppe salget av Paracet

Toppe begrunner utspillet med at salget av Paracet har økt med 40 prosent siden disse medisinene ble frigitt for ordinært butikksalg i 2003.

- Ikke farlig
Tidligere stortingsrepresentant, nå administrerende direktør i Legemiddelindustriforeningen, Karita Bekkemellem, forstår ikke hva Senterpartiet vil oppnå.

- Vi må støtte oss på de evalueringene som Statens Legemiddelverk har gjort, og de sier at det ikke er farlig å selge slike legemidler i butikk. At Paracet og Ibux står i butikkhyllene gir god hjelp til folk i hverdagen, mener Bekkemellem.

- Et faktisk behov
- Men salget har jo likevel økt?

- Jo, men det er faktisk ikke et problem. Det betyr bare at det er et reelt behov for smertestillende i butikk. Skal folk heller gå med smerter når det finnes hjelp? spør Bekkemellem.

Hun mener Senterpartiet er med på å mistenkeliggjøre folk.

- Dette handler ikke om misbruk. Det handler derimot om at folk, uansett hvor de bor, skal få tilgang til legemidler dersom og når de trenger det. Jeg trodde Senterpartiet støttet en politikk som tilsier at det ikke skal være noen forskjell dersom du bor i ei lita bygd eller i Oslo sentrum dersom du trenger hjelp, sier Karita Bekkemellem til ANB.