Gå til sidens hovedinnhold

Vurderte aldri å slippe gullkula

Nå er Petter Pilgaard klar for å sløse bort premiepengene fra «Paradise Hotel».

(SIDE2:) Det ble en nervepirrende Paradise-avslutning for Petter Pilgaard.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Først ble han tidligere i uken sendt hodestups ut av konkurransen av Margrethe, før André uventet valgte og ofre sin egen finaleplass til fordel for den joviale 29-åringen.

Valgte Petter
I selve finalen ble det klart at det var sju av de tidligere deltakerne som skulle bestemme om det var Petter og Benedikte, eller Lene og Kevin som skulle bli det seirende paret. Bestekompisen Mats' stemme ble den avgjørende, da han valgte å stå ved Petter i stedet for Lene, som han hadde blitt svært bundet til i løpet av serien.

- Jeg var faktisk ikke spesielt overrasket over de valgene de tok, forteller Petter til Side2.

- Jeg hadde trodd at Karita kom til å stå med meg, men hun sa jo at hun hadde en favoritt i hvert av parene, så jeg bærer ingen nag, sier han om Bergens-jenta som altså valgte å støtte Kevin og Lene.

Troskapstest
Etter at seieren var et faktum, var ikke prøvelsene over for Petter og Benedikte. De måtte nå igjennom en troskapstest som skulle teste tilliten mellom de to vinnerne. Petter og Benedikte måtte holde på hver sin gullball, mens programleder Triana la mer og mer penger oppi en pott.

Dersom en av dem slapp ballen sin ville den personen få alle pengene som lå i potten, mens partneren ikke ville få noe som helst. Hvis begge fortsatt holdt gullballene sine når tiden gikk ut, ville de dele makssummen på 300.000. Og det var også dette som skjedde.

- Jeg vurderte aldri å slippe den ballen. Jeg var aldri med for å vinne, eller for pengepremien. Jeg var der for opplevelsen, så det var jo litt av bakgrunnen til at jeg kom så langt tror jeg, sier han.

Ville dele pengene
- Dessuten tenkte jeg at hvis man står i en finale, så er det fordi man har fortjent å være der. Litt flaks selvfølgelig, men man har gjort noe riktig. Så uansett hvem jeg hadde stått i en finale med, så hadde jeg delt pengene. Det er jo 150.000 mer enn det jeg hadde da jeg kom.

Men han innrømmer at han gjerne skulle sett at det var Lene som sto der i stedet for Benedikte.

- Jeg og Lene hadde liksom vært partnere hele tiden uten å være det, men man har jo den partneren man har, så det var helt greit.

Skal sløse dem bort
Han har også lagt mange planer om hva han skal bruke pengene til.

- Ja det blir i hvert fall en fin ferietur! Det blir selvfølgelig en fin ekstra buffer, men mesteparten skal jeg sløse bort, ler han.

- Jeg har så mange planer at det er lite jeg faktisk har spikret enda, men det blir i hvert fall en tur til St. Tropez og der kommer jo ekstra penger veldig bra med.

Holder ikke kontakten
Petter har også Kragerø, Gotland og Marbella i planene, men det blir uten kompisene fra «Paradise Hotel».

- Nei jeg må få det hele litt på avstand nå. Jeg har ikke hatt mye kontakt med de andre siden vi kom hjem, og har heller brukt tiden på gamle venner, forklarer han.

- jeg ville fortest mulig tilbake til det gamle livet mitt, så det er derfor jeg har prioritert på denne måten. Men jeg kjente jo Mats fra før, så han snakker jeg fortsatt med nærmest daglig. Jeg har også litt kontakt med Kevin.

Ikke sjokkert
Synet på meddeltakerne har heller ikke forandret seg nevneverdig etter at han har fått sett episodene på TV.

- Nei det var kjedelig lite avsløringer der synes jeg. Jeg forventet egentlig alt jeg så fra de andre som var med, så det kom ikke som noe sjokk. Bortsett fra det med Margrethe, så synes jeg det var veldig lite baksnakking egentlig, men folk har jo forskjellige terskler for sånt, sier han.

- Jeg er ikke sur på noen. Dette var et spill der folk har forskjellige ambisjoner. Jeg var der på feire, mens andre var der på jobb. Men jeg tok noen jobbtelefoner når jeg måtte, hvis du forstår metaforen, ler han.

Selv synes han ikke han var en spesielt verdig vinner.

Heiet på Mats og Lene
- Nei jeg gjør vel ikke det, men hva er egentlig en verdig vinner? Det er ikke noe fasitsvar på det. Jeg føler ikke at jeg er noe mer verdig enn de andre som var med, sier han og legger til at han helst skulle sett Mats og Lene stå igjen som vinnere.

- Jeg tok folk godt imot der inne, jeg holdt humøret oppe og respekterte andre, jeg tror det var derfor jeg vant.

Petter Pilgaard var uten tvil den mest populære deltakeren ute blant folket. Fansiden hans på Facebook har over 28.000 medlemmer, og over 13.000 mennesker ønsker at Petter blir programleder for en eventuell sesong 2 av den populære realityen.

Christer Haugvaldstad, som startet gruppa sammen med Stian Sandhaugen, en meningsfelle han møtte via det sosiale nettstedet, mener det sier seg selv hvorfor så mange folk er fans.

- Han er en original person med veldig mye humor og han bidrar med så utrolig mye glede, stråler han til Side2.

Les mer her: Vil ha Paradise-Petter som programleder

Og originaliteten kommer kanskje av Petters smittende og litt uvanlige vokabular?

Les mer her:Petters Paradise-ordbok

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene