Gå til sidens hovedinnhold

«Paradise Hotel»-deltakerne intervjues i beruset tilstand

- Benyttes ikke fordi de er mer frisinnet, sier TV3.

(SIDE2): Tidligere denne måneden kunne Side2 avsløre at «Paradise Hotel»-deltakerne fikk servert alkohol hver dag under innspillingen av skandalerealityen, og at enkelte av deltakerne hadde følt drikkepress mens de oppholdt seg i Mexico.

- Livsstilen på «Paradise Hotel» er vel ikke akkurat å anbefale for folk flest av flere årsaker. Det er åpenbart at den konstante flyten av alkohol er en del av programkonseptet, og at det oppfordres til drikking slik at deltakerne skal oppføre seg på en måte de kanskje ikke hadde gjort dersom de var edru, sa Kari Randen, daglig leder i alkovettorganisasjonen Av-og-til, til Side2.

- Det er jo selve konseptet
I tillegg til at deltakerne oppfører seg annerledes når de er påvirket av alkohol, kan også praten være av en annen karakter i disse tilfellene.

Ved flere anledninger har TV-seerne vært vitne til at berusede deltakere har blitt intervjuet i påvirket tilstand, men TV3 avviser at de har en agenda med denne praksisen.

- Deltakerne intervjues kontinuerlig gjennom døgnet for å dekke alt innholdet. Gjør vi ikke det, vil det bli store huller i historien, sier informasjonskonsulent i TV3, Line Vee Hanum, til Side2.

Hun forteller at ingen av deltakerne har reagert på dette, og at de alle er inneforstått med at det er døgnkontinuerlig filming.

- Det er jo selve konseptet «Paradise Hotel», sier Vee Hanum, som ikke ser noen etiske problemstillinger ved å intervjue berusede deltakere i slike tilfeller.

- Alle syncene (intervjuene red.anm.) behandles med nøye skjønn. Er deltakerne for beruset eller på annen måte oppfører seg på en måte som ikke passer seg, så tas det ikke med.

- Ikke en bevisst strategi
Kan dere forstå at deltakerne uttaler seg noe mer «frisinnet» om de er påvirket av alkohol?

- Disse syncene benyttes for å fortelle en historie, ikke fordi de er mer «frisinnet». Det er altså ikke en bevisst strategi fra vår side å benytte berusede deltakere i sync for å få mer frisinnede uttalelser, derimot er det en nødvendighet for å få fram det som skjer inne på hotellet, svarer Vee Hanum.

- Enklere å si ting man ikke mener
Kristian Rene Johansen, en av årets «Paradise Hotel»-deltakere, forteller imidlertid til Side2 at enkelte av deltakerne angret på noe av det de sa i disse intervjuene og opplevde såkalt «fylleangst» dagen derpå.

- Ja, det var det og det vil det alltid være. Det følger med og også noe som skjer i det vanlige liv når folk prater i fylla, sier Kristian rene, til Side2.

Selv angret han imidlertid ikke på det han selv lirte av seg. Verken i beruset eller edru tilstand.

- Jeg synes det er greit at de filmet oss i beruset tilstand. Jeg føler ikke at jeg sa noe jeg angrer på, men det er klart at det er enklere å si ting man ikke mener.

Han mener imidlertid at TV3 har en agenda med det de gjør.

- De gjør det nok for å få fram forskjellige meninger. Det er en del av showet og en måte å skape noe som fenger på, sier Kristina Rene, som allikevel mener at produksjonen ikke fisket etter noen spesielle uttalelser.

- De ville bare ha litt mer drama, mener han.

- Det får tiden vise
Mari Jordal, som også er deltager i sesongens utgave av realityserien, hadde i likhet med Kristian Rene ikke noe imot at TV3 intervjuet henne i beruset tilstand.

Hun er imidlertid usikker på om hun vil angre på noe av det hun sa eller ikke, og må ta tiden til hjelp for å vite dette med sikkerhet.

- Om jeg angrer på noe som har blitt sagt i en slik forstand får tiden vise på TV, sier hun, til Side2.

«Paradise Hotel» sendes på TV3 mandag til torsdag kl. 21:30.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken