Et meglerhus som hjelper et selskap med å hente inn ny egenkapital er etter bransjestandarden som hovedregel avskåret fra samtidig å sende utanalyser på samme selskap.

Å legge ut en analyse av et selskap, mens corporateavdelingen i meglerhuset er i markedet for å hente penger til samme selskap skjer på grunn av dette veldig sjelden.

Torsdag 17 februar sender Pareto ut en analyse der en kurs på 19 kroner legges til grunn for Aker Drillings emisjon. På det tidspunktet visste markedet kun at kursen skulle være et sted mellom 19- og 27 kroner. Først mandag 21 februar meldte Aker Drilling at kursen endte på 19 kroner.

Analysen Pareto la ut om Aker Drilling, konkluderer med at Aker Drilling er et røverkjøp og mye billigere enn John Fredriksen nye riggsatsing North Atlantic Drilling, som var i markedet for å hente penger i samme tidsrom, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Sloss om borekronene

- Det var analytikernes egen uavhengige vurdering å gjøre sammenligningen ut fra 19 kroner, sier Samir Bendriss, analysesjef i Pareto, til Dagens Næringsliv.

Les flere saker på NA24