Det kjente norske meglerhuset Pareto er anklaget for å ha gått bak ryggen på sin egen oppdragsgiver i jakten på enda høyere utbetalinger, skriver Dagbladet.

Det amereikanske luksusbilfirmaet V Cars engasjerte Pareto til å finne investorer til et prosjekt, med mål å importere biler til USA fra den kinesiske luksusbilprodusenten Chery.

Rådet om å benytte norske Pareto fikk Malcolm Bricklin og V Cars fra skipsreder og kongevenn Per Arneberg.

Nå i ettertid angrer V Cars bittert på at de lyttet til det rådet fra Arneberg.

- Det var ingen god idé. Pareto fant pengene, og lurte oss i den samme prosessen, sier den amerikanske forretningsmannen Malcolm Bricklin til Dagbladet.

Bricklin på sin side mener V Cars ble satt på sidelinjen etter at Pareto fant en investor som var positiv til å sette penger i prosjektet. På et senere tidspunkt bestemte investoren, Israel Corp., og kinesiske Chery seg for å kutte ut V Cars fra samarbeidet og kommunisere direkte.

Malcolm Bricklin påstår også at Pareto ba om, og fikk, over 40 millioner kroner som provisjon for at de hadde introdusert investoren for kineserne.

Nå holder amerikanerne alle de andre ansvarlige for fremtidig forventet fortjeneste på flere milliarder dollar, skriver Dagbladet.

Juridisk direktør i Pareto, Ole Wetlesen Borge, hevder overfor Dagbladet at de har mottatt et tilbud om forlik fra V Cars på en million dollar, men at de har avslått tilbudet fordi de ser hele søksmålet som grunnløst.

Megleren som håndterte oppdraget har sluttet hos Pareto.

Les flere saker på NA24