Gå til sidens hovedinnhold

- Paris er som Matti

Tre finske suksessfilmer har gjort Jasper Pääkkönen interessant for Hollywood og Paris Hilton.

(SIDE2): Jasper Pääkkönen kommer rett fra Hollywood til Norge. I USA har han vært i møter med folk fra filmselskapet Warner og på fest med hotellarvingen. Mye nettopp på grunn av to filmer som nå går på norske kinoer. Den finske skuespilleren er aktuell i «Frozen Land» og filmen om skandalehopperen Matti Nykänen «Matti».

Les anmeldelsene:

Finske tilfeldigheter

Matti på godt og mye vondt

I tillegg har han gjort seg bemerket i den finske filmen med den engelske tittelen «Bad Boys: A True Story», og under årets filmfestival i Berlin var Jasper en såkalt «shooting star».

Drita Hilton

- Jeg kommer rett fra Los Angeles nå, sier Jasper litt trøtt. Han plages av jetlag og en del festing med en viss hotellarving.

- Hun snublet over beina mine inne i en limousin. Hun var så drita at hun bare ble liggende. «Hva gjør jeg her?» tenkte jeg og sa nei til å fortsette festen neste kveld.

- Paris Hilton var akkurat slik jeg trodd. Hun er som en amerikansk Matti Nykänen, forklarer han.

Den finske stjernen hadde ikke noe problem med drikkekulturen i filmbyen, men fikk nok av hele gjengen.

- Det var en syk livstil og morsomt en liten stund, men de er ganske hule og innholdsløse, konkluderer han.

Vil tilbake

Uinteressante festdeltakere til tross, Jasper vil tilbake til Hollywood.

- Alle skuespillere vil jobbe der. Det lages jo også mye seriøs film i USA, forklarer han.

På de to ukene han var der, ble det tid til mange møter, men ingenting kuliminerte i en kontrakt.

- De tok kontakt, men man vet jo aldri med amerikanerne. De kan virke så ivrig og entusiastiske i møter uten at det blir til noe.

Jasper har så langt bare spilt i finske filmer og mener selv det ikke er så lett å selge seg til noen amerikanske produsenter.

- Det er tøft å slå igjennom og for meg er dette bare en mulighet, sier Jasper.

Fluefiske

For hjemme i Finland er det nok av oppdrag for den unge skuespilleren. I juni starter han på en ny filminnspilling og i tillegg håper han å kunne lage et fiskeprogram på tv.

Jasper er nemlig stor fan av fluefiskerne Lars Lenth og Bård Tufte Johansen. Programmene deres har han skaffet seg på DVD.

- Ingen andre har greid å lage et fiskeprogram som appellerer til alle slags folk. I tillegg snakker de ikke om mer enn bare fluefiske og de har en fantastisk humor.

Frossen film

Humor er også en av ingrediensene i filmen som har premiere denne helgen. I «Frozen Land» spiller Jasper hovedpersonen Niko, rollen som setter i gang dominoeffekten av hendelser som driver filmen frem.

En rå rundtur i den iskalde finske hovedstaden, hvor sju menneskers skjebner veves sammen til et samtidsportrett av en verden av moralsk forfall. «Frozen Land» kombinerer humor, tungsinn, alvor og alkoholisme på en måte bare finnene klarer å formidle.

- Humoren er svart, men føles veldig ekte, presiserer Jasper.

Han roser også regissør Aku Louhimies for sin omgang med skuespillerne. Selv for Jaspers rolle ble det improvisasjoner på improvisasjoner og nye tanker for hvert opptak.

- Hovedpersonen binder mange av historiene sammen. Det både starter og slutter med han, kommenterer han.

Men for Jasper har det bare så vidt begynt.

Les også:

Matti kom med skrubbsår

Reklame

Bestselger: Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken