Gå til sidens hovedinnhold

I filmens rike - Paris

Har du en favorittfilm fra Paris, New York, London, Roma eller Oslo? Vi tar en tur i filmens fotspor.

Følg oss på FACEBOOK

Enkelte byer er mer filmvennlige enn andre, og vi har i tillegg til Paris samlet tips og adresser i London, New York, Roma og Oslo for filmelskere på tur.

Film fra Paris

Den fabelaktige Amélie fra Montmartre (2001) i Paris

Café les Deux Moulins i 15 rue Lepic: Den svært så stilfulle kafeen der den fabelaktige Amélie (Audrey Tautou) jobber. Stedets crème brulée er i dag oppkalt etter filmen.
Au Marche de la Butte i Passage des Abbesses: Frukt- og grønnsakshandleren som spiller en sentral rolle i filmen, finnes også i virkeligheten.
Pont des Arts ved Louvre: Broen der Amélie blir fylt av kjærlighet og bestemmer seg for å hjelpe andre.

Da Vinci-koden (2006) i Paris

Grande Galerie i Louvre-museet: Rommet der kuratoren Jacques Saunière blir funnet drept og etterlater seg spor til en konspirasjon større enn det meste.
Église Saint-Sulpice i Rue St-Sulpice: Kirken har økt besøket betraktelig etter sin rolle bok og film, det i slik grad at dens tjenere har sett seg nødt til å henge opp plakater der Dan Browns påstander tilbakevises.
Chateau de Villette fire mil nordvest for Paris: Et 1700-talls slott der den eksentriske Leigh Teabing (Ian McKellen) bor, og filmens helter (Tom Hanks og Audrey Tautou) søker tilflukt.

Før solnedgang (2004) i Paris

Cour de l’Etoile d’Or: Bakgården til Céline (Julie Delpy) der katten hennes hver dag oppdager verden på ny.
Le Pure Café i 14 rue Jean Macé: Jesse (Ethan Hawke) sier han skulle ønske de hadde slike steder i USA. De har ikke det.
Promenade Plantée i det 12. arrondissement: En 4,5 kilometer lang, opphøyet, romantisk promenadepark der Jesse og Céline lufter seg etter kafébesøket.

Til siste åndedrag (1960) i Paris

Le Select på 99 boulevard Montparnasse: Dette klassiske bevertningsstedet der Patricia (Jean Seberg) og Michel (Jean-Paul Belmondo) hang i filmen, eksisterer fremdeles.
Champs-Elysees: Hovedgaten der Patricia forsøker å selge Herald Tribune.
Les Rives de Notre Dame i 15 Quai Saint Michel: Hotellet der de fleste av filmens interiørscener er spilt inn. Det har vært overnattingssted her siden 1500-tallet.

Last ned vår gratis guide til PARIS

Foto: Getty Images, SF Norge

3666

Kommentarer til denne saken