Gå til sidens hovedinnhold

Storbytips Paris

Vi ba dere om å sende oss deres beste storbytips og her er tipsene dere ga til Paris

HTML EMBED

Lesernes Paris

Kjersti Knutsen

Paris er definitivt favoritten. For ett par år siden var jeg der sammen med jobben . Vi besøkte en restaurant som jeg tror het Asterix. Fantastisk stemning, mat og you name it. Glemmer det aldri!

_______

Joppe Christensen

Min favorittstorby er naturligvis Paris. Byen syder av romantikk og historiske steder og severdigheter.
Et godt råd til deg som skal besøke Paris er å bruke t-banen, eller metroen som den heter. Det finnes 16 linjer og uttallige stoppesteder. Det er hyppige avganger. Unngå å bruke drosje i rushtiden hvis du vil komme i tide. Metroen stopper å kjøre ved halv ett-ett tiden på natten. Er du frisk til bens foreslår jeg at du bruker bena og går gjennom byens mange spennende gater.
Tidspunktet for et besøk i Paris mener jeg er vår eller høst, når det er blader på trærne og blomstrende parker. Sommeren kan bli svært varm, opp mot 40 grader.
En vandretur langs elven Seinen gir deg en god mulighet til å bli kjent med Paris' mange vakre broer. Ved broen den eldste av broene; Point Neuf, finner du "inngangen" til Latinerkvarteret, men også adkomst til Notre Dame, den katolske katedralen fra 1323. Det kan være en del kø for å komme inn. Vær da obs på at du kan rusle langs med siden inne i kirkerommet, selv om det er gudstjeneste! En annen kirke som bør besøkes er Sacre Coeur som ligger på en høyde ved kunstnerkvarteret Montmartre.
Kirken er vakkert dekorert og beliggenheten er perfekt for deg som vil sitte i trappene eller på gresset utenfor og skue ut over byen. Eiffeltårnet, nede ved Seinen, er verdt et besøk, men du må påregne en del kø. Kjøp billetten på forhånd på internett til et forhåndsbestemt tidspunkt, så går det raskere.
På middagsmenyen står fransk mat, vi er jo i Paris! To restauranter vil jeg anbefale, den ene Chez Paul som byr på erkefranske retter fra et utsøkt kjøkken. Denne tradisjonelle restauranten er for deg som vil ha en god matopplevelse uten for mye formalitet. Den andre matopplevelsen får du på Le Train Bleu som ligger inne i jernbanestasjonen Gare de Lyon. For uten et fantastisk vakkert interiør, med veggmalerier fra kjente reisemål i Europa, byr denne ærverdige restauranten på en herlig seks retters meny med champagne!
Vil du ut på byen etter middag finnes det selvfølgelig mange barer, nattklubber og varieteer, men ikke minst jazzklubber. I området St-Germain des Prés kan du boltre deg i yrende nattliv.
Pass på å ha rikelig med tid, for Paris er en stor by og det er lett å gape over for mye på en gang.

Har du flere gode tips til Paris, skriv dem i kommentarfeltet under

Kommentarer til denne saken