(Tønsbergs Blad): Det var tirsdag forrige uke at Turid Seljestad parkerte utenfor Villa Møllebakken i Snorres gate. Et sted hun forøvrig har parkert veldig mange ganger tidligere.

Der kan du stå parkert i én time – helt gratis.

Men da Seljestad kom tilbake til bilen etter rundt tre kvarter, lå det en gul parkeringsbot på 600 kroner under vindusviskeren.

– Forundret over hva jeg hadde gjort feil ringte jeg Tønsberg parkering og fikk beskjed om at bilen sto parkert i strid med bestemmelse for oppstilling. Jeg fikk se bilder av at begge hjulene på høyre side var utenfor den oppmålte linja. En feilmargin på 20 centimeter, sier hun oppgitt.

Artikkelen fortsetter under bildet:


LES OGSÅ: Pass opp! Her går flest i «fella»

– Le eller gråte?

Hadde det enda vært en parkeringsplass til på høyresiden, der Seljestad sto feilparkert, kunne hun forstått avgjørelsen. Men siden det kun sto en container der, stiller hun seg undrende til den rigide behandlingen.

– Bilen sto parkert uten å være til sjenanse for andre parkeringsplasser. Ikke hadde noen klart å hente ut containeren heller, uavhengig av feilparkeringen eller ikke. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte over en slik nidkjær behandling. Det vitner i hvert fall ikke om et godt utført skjønn i tjenesten, mener den tidligere politikeren.

Artikkelen fortsetter under bildet:

LES OGSÅ: Her fikk eierne av 13 biler en sur start på dagen: – En kjedelig situasjon

Svarer

Tjenesteleder i Tønsberg parkering, Erik Lund, er blitt forelagt kritikken fra Seljestad. Han er helt klar på at hun parkerte i strid med bestemmelsene for oppstilling i parkeringsforskriften.

På spørsmål om det ikke burde vært utvist skjønn i dette tilfellet, svarer han kontant.

– Hvordan vil det bli hvis alle som driver med parkering skal utvise skjønn overfor regelverket som er satt i parkeringsforskriften eller veitrafikkloven? spør han.

Ifølge parkeringsforskriften skal bilen plasseres innenfor oppmerket felt, der dette finnes. Sjåføren har også plikt til å forsikre seg om at bilen står lovlig parkert.

Står andre biler parkert feil, og du blir nødt til å parkere utenfor oppmerket område, gjør ikke dette parkeringen mindre ulovlig.

Lund understreker at Seljestad har anledning til å klage på boten.

– Jeg vurderer å gjøre det, bekrefter Seljestad.

Kan du fremdeles se gangfeltet? Nå frykter Camilla ulykke