Gå til sidens hovedinnhold

Fikk bot etter at p-vakten kostet fram denne streken

Parkerte mellom to andre biler på parkeringsplassen som var dekket av grus.

(Ringblad): Mandag formiddag parkerte Trond Hølen bilen sin på Q-Parks parkeringsplass utenfor Ringerike sykehus.

– Parkeringsplassen var dekket av grov grus. Jeg parkerte mellom to andre biler og betalte for to timer, sier Geithus-mannen.

Stor var overraskelsen da han kom ut til bilen etter endt ærend på sykehuset. For da oppdaget han at han var blitt ilagt såkalt kontrollavgift, på folkemunne parkeringsbot. På den gule lappen står det at Hølens bil opptok to parkeringsplasser, og han må betale 610 kroner som straff.

Kostet vekk

– Det var så mye grus på plassen at jeg så ikke stripene, sier han. Bildet han selv har tatt etter at parkeringsvakten har vært ved bilen hans, viser at noen har kostet vekk litt grus foran bilen for å se hvor oppmerkingen er.

– Det må være parkeringsvakten som har gjort dette, sier Trond Hølen. Og mener at dette er et tegn på at heller ikke Q-Park klarte å se oppmerkingen gjennom grusen.

– Er det mitt ansvar å koste? spør han.

– Jeg kommer til å klage på kontrollavgiften, slår han fast.

Anbefaler klage

Ringerikes Blad har vært i kontakt med Q-Parks kundeservice. Når vi forklarer Hølens situasjon, sier den kvinnelige kundemedarbeideren:

– Hvis man ikke ser oppmerkingen på grunn av grus eller is, skal man ikke få kontrollavgift. Kunden skal ikke måtte fjerne grus, sier kvinnen.

Hun sier at hun ikke har tillatelse til å oppgi navnet sitt. Videre ber hun Ringerikes Blad ta kontakt med Gothia, som tar imot klager på kontrollavgifter fra Q-Parks parkeringsplasser. Hos Gothia får vi beskjed om at det er Q-Park som må uttale seg om reglene på parkeringsplassene. Gothias saksbehandlere tar imot skriftlige klager, og vurderer disse opp mot bildene som parkeringsvaktene har tatt.

– Hvis du snakker med kunden igjen så kan du be ham sende en klage, så blir saken vurdert, sier Gothias kundebehandler.

Denne saken er levert av Ringblad.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken