SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym.

Mislykket analsex

Spørsmål: Hei. Kjæresten min og jeg prøvde akkurat analsex. Jeg vil ikke akkurat si det var noe planlagt eller no, plutselig bare under samleie tok han penisen sin opp i analen min. Jeg er veldig redd for å miste han så sa ingenting selv om det var veldig smertefullt Nå har jeg snart ikke vært på do i en uke og begynner å bli redd. Så spørsmålene mine er om hva jeg skal gjøre, skal jeg si til han at jeg ikke likte det? Og burde jeg besøke lege?

- Kvinne (20)

Svar: Kjære deg, det MÅ du gjøre. Snakke med kjæresten din, altså. Det er ikke greit at en fyr gjør slik uten at du er klar over det, for det vil som du opplevde gjøre veldig, veldig vondt! For at analsex skal være vellykket så må begge to være med på det og spesielt da deg. Si til han at han ikke kan gjøre det igjen uten forvarsel, om dere vil prøve på nytt så må dere gå rolig fram og bruke glidemiddel. Det er ikke rart du er blitt anspent etter dette og der ligger nok også grunnen til at du ikke har fått gått på do, du klarer ikke slappe av og da stopper kroppen din opp. Det vil garantert gå over, men apoteket har mye som kan hjelpe mot forstoppelse så ta deg en tur dit om det ikke bedrer seg. Og jenter: om dere ikke er interessert i å prøve analsex så er det helt OK! Dere skal ikke føle noe press for å gjøre det fordi kjæresten deres vil det. Om du ikke selv vil så skal det respekteres og om de ikke liker det så er de ærlig talt ikke noe å samle på.

- Ann Mari

Vi vil gjerne prøve partnerbytte. Hva gjør vi?

Spørsmål: Vi er et par som har et trygt og godt samliv, men begge ønsker noe mer. Trekant og partnerbytte er noe vi begge vil forsøke, men hvordan skal vi gå fram, hvem skal vi kontakte og hvor. Er det tryggest med et vennepar, en kollega på jobben, eller noen vi ikke kjenner fra tidligere? Er redde for å støte venner med et sånt forslag. Håper du kan hjelpe.

- Par (40)

Svar: Selv om jeg ikke har noe erfaring med det selv så vil jeg anbefale å søke litt rundt på nettet. Det finnes mange datingsider der man kan møte personer etter sine ønsker. Det er garantert best om dere ikke kjenner personen(e) fra før, det gjør det ikke like personlig og det blir lettere å forholde seg til i etterkant. Det her er ikke for alle par og det er forståelig da mange ikke kan tenke seg å dele sin kjære med andre, men det betyr ikke at det er galt. Man har forskjellige behov og ønsker og er dette noe dere begge er giret på så er det jo bare å utforske den delen også. Lykke til!

- Ann Mari

Jeg er fortsatt hektet på eksen

Spørsmål: Hei Ann Mari! Jeg har et problem som jeg ikke klarer å gjøre noe med. Jeg er sammen med en utrolig flott fyr, som jeg har vært sammen med i 2,5 år nå og vi har det veldig fint sammen. Problemet mitt er bare at jeg ofte tenker på eksen min. Altså min første kjærlighet. Det er mange år siden det ble slutt. Han dumpet meg etter at vi hadde vært sammen i over 3 år, over telefon. Og det er først nå de siste to årene at jeg virkelig har begynt å tenke en del på han igjen og jeg skjønner bare ikke hvorfor. Dette ødelegger mye for meg i hverdagen. Også sexlivet mitt. Jeg sammenligner ofte det heftige og utrolig gode sexlivet jeg hadde med eksen. Det var jo med han jeg fikk utforsket alt som har med sex å gjøre. Mens med kjæresten min, så er det ikke like ofte og ikke alltid så veldig bra som jeg skulle ønske det var. Ikke misforstå, jeg ville aldri gått fra min nåværende kjæreste og heller aldri blitt sammen med eksen igjen. Men jeg tenker så mye på eksen i hverdagen at jeg ikke lenger vet hva jeg skal gjøre. Jeg føler liksom at kjæresten min ikke fortjener at jeg skal gå rundt å tenke på eksen. Han er verdens flotteste og han er bare så utrolig snill og omtenksom. Jeg er også hans første kjæreste og den han har utforsket seksualiteten sin mest med. Jeg vet bare rett og slett ikke hvordan jeg skal få han ut av tankene mine. Jeg tenker masse på eksen når vi har sex og lukker øynene, men når vi er ferdig og jeg åpner øynene så er det ingen andre jeg heller ville hatt der enn kjæresten min. Hva skal jeg gjøre? Føler jeg blir litt gal i hodet av og til av å tenke på begge to. Det er jo faktisk de eneste to som jeg har elsket utrolig høyt. Om jeg kunne hatt sexlivet jeg hadde med eksen, men kjæresten jeg har nå, så hadde alt vært perfekt. Håper du kan hjelpe meg og gi noen tips til hva jeg kan gjøre?

- Kvinne (22)

Svar: Det er normalt å tenke tilbake på det som har vært, han var en stor del av ditt liv i mange år og din første kjærlighet. Men ekskjæresten din tar alt for stor plass i livet ditt nå og det er det kun du som kan gjøre noe med siden det sitter i hodet ditt. Det er også vanlig å sammenligne han med din nye kjæreste, men ikke heng deg opp i det hele tiden. For det er to forskjellige personer og din kjæreste vil aldri bli som den gamle. Forsøk å tenk en positiv ting om kjæresten din hver gang din ekskjæreste dukker opp i hodet ditt og fokuser på det livet du har nå. Din eks høres jo ikke ut som den mest hyggelige personen siden han dumpet deg over telefon etter over tre år sammen, synes du han fortjener dine tanker? Plei forholdet du har nå så godt du kan og vær åpen med kjæresten din om hvordan du har det og hvordan du liker ting. Sexen kan bli like god nå også om du er villig til å jobbe med det, tenk over hva det er du savner og gjør det med din nåværende kjæreste. Bare prøv å vær streng mot deg selv så vil det bli bedre med tiden, tenker du på han så tenk på hvor mye bedre du faktisk har det nå. Lykke til!

- Ann Mari

Er han utro?

Spørsmål: Hei jeg og min mann har vært sammen i 5 år, i de 2 siste årene jeg har mistet sexlysten med han. Jeg er ikke interessert i noen andre heller. Jeg har sett at han ser på andre kvinner så hver gang vi kommer til å ha sex så kommer jeg tenke på om han tenker på andre. Hvordan vet jeg at han er ikke utro? hva er kjennetegn på utroskap?

- Kvinne (37)

Svar: Det er mange ting som kan indikere at din mann er utro, men selv om han passer under flere tegn så trenger det ikke bety at han faktisk er det. Det sikreste tegnet er at han har forandret væremåte og at magefølelsen din forteller deg at det er noe feil. Han kan bli mer opptatt av sitt eget utseende, hva han har på seg, han trener mer og får andre interesser han tidligere ikke har hatt. Han han stadig unnskyldninger på at han må bort på ting og han kommer sent hjem og holder mobilen sin unna deg. Han kan unngå å gi deg komplimenter og det er lite intimitet i forholdet. Men han kan også bli mer oppmerksom på deg for å prøve å skjule noe. Det er også lett å bli litt paranoid om man mistenker partneren sin for noe, om han ikke tar telefonen eller kommer sent hjem så trenger han jo ikke å være utro fordi. Jeg skal være ærlig med deg, du har ikke hatt sexlyst på to år og enhver mann ville ha mislikt det. Mange finner seg i det, andre velger dessverre å være utro for å få dekket sine behov. Og utroskap er en forferdelig ting, det er unødvendig og dårlig gjort mot kjæresten sin! MEN, man må faktisk ta seg sammen selv også. Et forhold handler om å gi og å ta. Du har jo ikke gitt så mye til han når det kommer til sex og da er forholdet på hell.

Det er utrolig viktig å ha en åpen dialog sammen der dere får snakket ut om problemer dere selv har og om forholdet, det er åpenbart at dere ikke snakker sammen så start der. Ta opp det som plager deg, at du er redd han har andre på si og at det gjør deg usikker og redd. Fortell han hvordan du har det og hva det er som gjør at sexlysten uteblir. Og det som er like viktig er at du lytter til det han har og si. Forhåpentligvis så vil dere få en bedre forståelse på hverandre etter å ha snakket ut.

- Ann Mari

Blir så på klitoris

Spørsmål: Hei. Jeg og kjæresten har et godt og aktivt sexliv, men jeg sliter noen ganger med at jeg blir sår på klitorisen og at det da ikke er behagelig å drive med forspill på den måten. Har du noen tips/råd til hvordan man unngår å bli sår, evt hvordan man blir fort bra igjen?

- Kvinne (30)

Svar: Om man blir sår så kommer det av for mye friksjon på det området. Klitoris er det mest sensitive stedet på oss kvinner og selv om det er veldig viktig å fokusere på klitoris under forspill og samleie for å oppnå orgasme så er for mye fokus på klitoris rett og slett for mye! Du blir overstimulert og da er det ikke noe godt, det kiler og blir behagelig. For å unngå å bli sår så er variasjon nøkkelen, han kan ikke bare bruke fingrene/tunga på klitorisen din, men over alt. Glidemiddel er også greit å ha siden det blir våtere og glattere og opplevelsen blir bedre av det. Er du først blitt sår så er det ikke annet å gjøre enn å vente til det går over igjen, det beste du kan gjøre er å stoppe når du merker at nok er nok.

- Ann Mari

For trang forhud

Spørsmål: Hei! Jeg har et problem med "snurrebassen" min. Den er 16 cm, men forhuden er ganske lang. Når jeg har ereksjon, må jeg trekke den ned for å blotte penis hodet. I tillegg så klarer jeg ikke å dra den helt ned fordi den ene siden henger fast i strengen helt oppe ved penis hodet. Dette fører til at forhuden legger seg som et "skjerf" rund nedre del av penis, og under samleie,"løsner" den, slik at den kommer over hodet og jeg må ned med hånden for å dra den bort. Dette er ganske stressende, og har mange ganger resultert i at den detter. Jeg har også problemer med å få utløsning, noe som av og til gjør hele samleiet til et ork. I tillegg har dama ganske slapp skjede, noe jeg ikke har sagt til henne, for jeg vet at slikt sårer. Har du noen tips hva som kan gjøres, blir jeg utrolig glad.

- Johnny (52)

Svar: Hadde jeg vært deg så ville jeg bestilt time hos fastlegen. Der kan han få seg på deg og det virker som et lite inngrep kan gjøre det mye enklere for deg når du har sex. Det høres kanskje skummelt ut, men om det er tilfelle at du må fjerne noe av forhuden på penis så får du bedøvelse så du merker ingenting. Du vil bli sår i etterkant, men det helbredes fort. Når det kommer til partneren din så kan man trene seg opp til en strammere skjede ved å gjøre knipeøvelser slik at hun trener musklene i underlivet og dermed blir strammere. Det kan være et sårt tema å ta opp, men så lenge det vil hjelpe dere begge til et bedre sexliv og det kun er ment godt så vil hun nok takle å høre det om du legger det fram på en pen måte.

- Ann Mari

Hvordan får jeg oralsex

Spørsmål: Hei! Jeg har vært sammen med kjæresten i over 5 år og har det veldig bra. Sexlivet er veldig godt, utenom en ting, oralsex. Det blir lenge mellom hver «sugejobb» og når hun utfører oralsex på meg så er det som oftest i forbindelse med vanlig samleie og aldri bare en «oralsex». Vi har et åpent forhold og god kommunikasjon, og jeg har tatt det opp flere ganger, ettersom jeg liker godt å utføre oralsex på henne, noe jeg også ofte gjør. Hun sier at hun liker å suge, men hvorfor gjør hun det så sjeldent da? Jeg må alltid spørre om hun kan gjøre det, hun tilbyr seg aldri eller tar det på eget initiativ, og nå har jeg spurt så mange ganger at det er på grensen til «masing». Har du noen tips til hvordan jeg kan legge det fram enda en gang? Takk for svar!

- Mann (26)

Svar: Det er ikke så moro å måtte mase om å få ting oppfylt, men gi henne mange komplimenter på hvor flink hun er og hvor mye du elsker at hun suger deg. Da får hun større selvtillit og vil kanskje gjøre det oftere. Du kan også gå ned på henne uten om å forvente noe tilbake og ikke ha sex etterpå, skal vi jenter gjøre det på dere så fortjener vi det samme tilbake. Og gir du det til henne så er det jo en veldig stor sjanse for at hun gjengjelder det samme og da får du en blow job som du ønsker.

- Ann Mari

Jeg liker det røft

Spørsmål: Hei! Kjæresten og jeg har vært sammen i 2 år snart. Vi har et godt sexliv og er veldig trygge på hverandre, men jeg har et ønske jeg ennå ikke har turt å spørre han om. Jeg liker nemlig å bli tatt «hardt», og har lyst til at kjæresten skal bli litt mer fysisk med meg, der han faktisk slår meg under sexen. Hvordan tror han vil reagere på dette? Jeg ønsker det kan være vanskelig for deg å svare på, men jeg kan si at vi er et eventyrlystig par som har prøvd mye tidligere. Men en del av meg er redd han vil synes det er for sykt og at det kan få konsekvenser for forholdet. Hva burde jeg gjøre? Skal jeg ta sjansen?

- Kvinne (24)

Svar: Ja, ta sjansen! Det kan hende at det får konsekvenser for forholdet, men jeg kan love deg at det ikke er negativt. Alle ønsker litt røff sex innimellom og at du har hatt dette ønsket i nesten to år uten om å gjøre noe med det er altfor lenge. Du trenger ikke legge det fram at du ønsker å bli slått, det kan jo kanskje virke litt drøyt om du aldri før har ytrer ønske om det og du plutselig er helt der. Det er lettest å få ønsket sitt oppfylt om du selv tar initiativ, bli mer røff og snakk frekt til han. Si at du vil bli tatt hardt, ingen gutt vil ikke digge det! Be han daske deg på rumpa og at du blir holdt fast, start i det små så er det lettere å utvikle det til noe mer. Ikke vær redd for å si dine fantasier til han, sjansen er veldig stor for at han har de samme.

- Ann Mari

Blir ikke våt nok av forspillet

Spørsmål: Hei :) Jeg sliter med å være våt! Blir våt i starten, men det varer ikke lenge! Har som regel fantastiske forspill, men må alltid ta fram glidemiddel. Er dette normalt? Kan det være på grunn av p-pille?

- Kvinne (20)

Svar: Om du alltid blir opphisset og kåt, men aldri våt nok så kan p-piller har en betydning. Det er hormoner og noen kan påvirke både sexlyst og det at du ikke blir våt nok kan være en bivirkning. Ta det opp med legen din og han vil gi deg et annet merke. Om det ikke blir en forbedring så kan det hende at du rett og slett ikke blir så våt og da er glidemiddel noe du alltid burde ha i tilfelle.

- Ann Mari

Kan jenter få orgasme av analsex?

Spørsmål: Noen tips til hvordan man kan få damer til å komme under analsex? har hatt analsex med kjæresten i cirka ett år, og hun har ennå ikke kommet. er det uvanlig at jenter får orgasme under analsex, eller er det jeg som gjør det feil?

- Mann (21)

Svar: Noen kan få det, andre trenger mer stimulans. Klitoris er som kjent den lettest måten for de fleste å få orgasme så ikke glem å stimuler henne der samtidig, hun kan gjøre det selv også eller dere kan bruke en vibrator i tillegg.

- Ann Mari

Aldri fått orgasme

Spørsmål: Hei! Jeg har hatt sex siden jeg var 14, men jeg har aldri kommet sammen med noen andre enn meg selv. Er mamma i tillegg, så har hatt en del sex. Har du noen tips til hva jeg og kjæresten kan gjøre for at det skal gå for meg?

- Kvinne (20)

Svar: Selv om du har hatt mye sex, mange partnere eller har barn så betyr ikke det nødvendigvis at man har hatt mye bra sex. Og bra sex kommer når du kjenner kroppen din og klarer å formidle hva du ønsker til partneren din. Du vet hva som skal til når du har sex med deg selv så tenk over hva det er, hvor liker du å bli tatt og hvor hardt/mykt. Vis kjæresten din dette og da blir det også enklere for han å hjelpe deg.

- Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.