– Det er klart vi blir bekymret for folks helse når vi ser at butikkhyllene er tomme for smågodt. I påsken legger man bort de regelmessige vanene, og da kan det fort bli mye småspising av smågodt som er skadelig for tennene, sier fylkestannlege Berit Binde i Buskerud til NRK.

Hun understreker at det skal være lov å kose seg ekstra i påsken, men at det er viktig at man går tilbake til sunne vaner igjen når høytiden er over.

– Det er når man etablerer dårlige vaner og spiser søtsaker over lengre tid at det er fare for skader og hull i tennene, påpeker hun.

NETTAVISEN MENER: Priskrigen på smågodt er både ansvarsløs og farlig

I flere uker har nordmenn kunnet hamstre smågodt for 29 kroner kiloen. Nå er det imidlertid snart slutt på prisfesten.

Ifølge butikkledere Adresseavisen har snakket med, blir prisene trolig økt igjen fra kommende tirsdag.

– Prisene justeres opp igjen tirsdag og normaliseres med det rett etter påske. Jeg regner med de andre kjedene vil gjøre det samme, sier innkjøpssjef hos Bunnpris, Geir Haugnæss.

– Jeg føler meg ganske sikker på at prisene vil normalisere seg tirsdag, det er i alle fall vår intensjon, istemmer Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge.

Priskrigen på smågodt startet da Rema 1000 tidligere i måneden dumpet prisen til 2,90 per hekto. Flere butikker kastet seg på, og over hele landet stormet folk til godtehyllene for å sikre seg billig snop til påsken.

Og festen har virkelig fortsatt til helt opp mot påsken. Mandag og tirsdag solgte Coops butikker i trondheimsområdet til sammen ti tonn smågodt.

Les også: Nå kan du kjøpe smågodt til neste års påske

(©NTB)