Påsken nærmer seg, og du må forte deg dersom du skal sikre deg en leilighet i skibakken før ferien.

SE BILDER NEDERST I SAKEN.

Ved de aller fleste skistedene er det nye leilighetsprosjekter til salgs. Prisene varierer fra vel 25.000 kroner per kvadratmeter til over 60.000 kroner .

Blant de rimeligste er det fallerte prestisjeprosjektet Krystallen på Kvitfjell. Her er flere leiligheter til salgs. Kvadratmeterprisene for den rimeligste 81-kvadratmeteren er 24.600 kroner.

SELGE HYTTA? Finn megler

«Rimelig» er det også på Gålå. Her kan du få en splitter ny leilighet på 110 kvadratmeter i Wadahltunet til vel 27.000 kroner kvadratmeteren.

Du kan også finne prosjekter som ikke er blant de dyreste på steder som normalt er dyre, som Hafjell og Geilo. En større leilighet på Hafjelltoppen Fjellgrend på tett oppunder 180 kvadratmeter går for 4,75 millioner - eller 26.600 kroner per kvadratmeter. Nå skal det sies at store leiligheter får en lavere kvadratmeterpris enn mindre leiligheter med samme standard. Dette fordi kjøkken og bad er det som drar prisene opp.

Dyrest blant prosjektene vi fant var 903 moh. på Norefjell og det nye hotellprosjektet på Trysil.

Sistnevnte er en suite på 150 kvadratmeter med tre soverom i Trysil Prestige - et resort/hotell eid av Radisson/SAS i bunnen av bakken. Her kommer kvadratmeterprisen opp i 52.666 kroner. Beboerne har her tilgang på all verdens luksus: Restauranter, spa og bowling, for å nevne noe.

Likevel er kjøpergruppen til en slik leilighet ikke så altfor bred. Du skal ha dype lommer for å greie kjøp av en fritidsleilighet til nesten 8 millioner kroner.

Dyrest er imidlertid en leilighet øverst på Norefjell, i prestisjeprosjektet 903 moh. Her får du ikke mer 70 kvadratmeter for 4,5 millioner kroner, noe som gir en pris per kvadratmeter på 64.000 kroner.

Under finner du en oversikt over de feteste skileilighetene du kan sikre deg til påske.

2999