(SIDE2): Det er litt av hvert i godteposen for filminteresserte på kino denne påsken.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Enten du venter på å bli like skremt som Kristoffer Joner i den «nye Villmark», «Skjult» eller satser på familiefilmen «Monsters vs Aliens».

Sånn midt imellom finner vi komedier som «Lett på tråden» og «Vin i vrangstrupen». Og for de som kjenner fartsfoten mot våren, så er Vin Diesel nok en gang «Fast & Furious».

SE SPESIALTITT HER:Se årets tøffeste biljakt

SE TRAILEREN TIL FAST & FURIOUS

HTML EMBED
video_embed(12306,1);

Påskens latter

Alan Rickman spiller den britiske vinsnobben og Bill Pullman den fortvilte amerikanske vingårdeier som ikke får det helt til i den nye «Sideways». Filmen handler om det store vinslaget i 1976 da briten Steven Spurrier ved en blindtest fikk franske vinsmakere til å ødelegge eneveldet til fransk vin fordi de synes amerikanske viner var best.

Les mer her:Slik ble den franske vinen kuppet

SE VIDEO AV VIN I VRANGSTRUPEN

HTML EMBED
video_embed(12255,1);

Colin Firth og Kristin Scott Thomas spiller foreldrene til den unge lovende britiske adelsmannen (Ben Barnes) som sjokkerer alle ved å gifte seg med en amerikaner(!) med alt det innebærer av manglende klassebevissthet.

SE VIDEO AV LETT PÅ TRÅDEN

HTML EMBED
video_embed(12315,1);

Det er ikke ofte man får feel good-komedier fra Japan, men «Briller» er hevdet å være i den sjangeren. En ung kvinne ankommer et feriested ved kysten for å slappe av, noe som viser seg å være vanskeligere enn trodd på grunn av beboerne og deres merkelige påfunn

SE VIDEO AV BRILLER

HTML EMBED
video_embed(12314,1);

Påskens familiemoro

En geleklump av et monster, en halv menneske, halvt kakkerlakk som tror han er et geni og en litt for høy monsterdame er amerikanske monstre, internert for ikke å vekke oppsikt i det amerikanske samfunnet. Men da USA blir invadert av utenomjordiske elementer, blir de satt inn i kampen. «Monsters vs Aliens» kommer i både original tale (Reese Witherspoon, Seth Rogen, Hugh Laurie) og i norsk tale, og er den mest innbringende i USA til nå i 2009.

Les også:
- Elsker søppel og råtten mat
Her er millionblobben!

SE VIDEO AV MONSTERS VS ALIENS

HTML EMBED
video_embed(12284,1);

Regissør Iain Softley er ikke kjent for barnefilm, men har laget så ulike filmer som «Wings of the Dove» og «K-Pax». Her har han imidlertid tatt for seg den fantasifulle boken «Inkheart» av Cornelia Funke som handler om en far og datter som reiser sammen i både den virkelige og den magiske verden. Sjekk ut Helen Mirren som spådame.

SE VIDEO AV BLEKKHJERTE

HTML EMBED
video_embed(12313,1);

Påskens drama

Svenske Lukas Moodysson tar sats med de fleste filmer han lager. Nå er han her med «Mammut» med Gael Garcia Bernal og Michelle Williams. Det er en beretning om vårt hverdagsliv som både gledet og gjorde filmekspertene rasende i Berlin. «Mammut» oppildnet på alle måter til en større debatt.

Les også:
- Utrolig hvor respektløse de var
- Før ville jeg bare skrike

SE VIDEO AV MAMMUT

HTML EMBED
video_embed(12247,1);

Påskens andre drama er ispedd en del action, men er mest en beretning om de jødiske brødrene Bielskis vågemot og nesten umulige oppgave å gjemme seg selv og sine jødiske naboer i skogene i Øst-Polen under annen verdenskrig. Regissert av Edward Zwick, som lagde «Blood Diamond», er dette en actionfylt historietime som ikke er uten moral og kontrovers. Daniel Craig, Liev Schreiber og Jamie Bell har de største rollene.

Les mer:Raser mot Daniel Craigs film

SE VIDEO AV DEFIANCE

HTML EMBED
video_embed(12254,1);

Påskens skrekk

Kristoffer Joner skremte over 100.000 og vel så det i «Villmark». Nå tar han og regissør Pål Øie opp den skumle tråden og spinner videre på historien i «Skjult». Synes du påskekrimmen på TV er for pusekatter, er nok dette mer i din gate.

SE VIDEO AV SKJULT

HTML EMBED
video_embed(12002,1);