(SIDE2:) 10 filmer har norgespremiere i morgen fredag for påsken. Deriblant en norsk skrekkfilm, en animasjonsfilm som kommer i fire (!) versjoner, en brummende Vin Diesel og en elegant Jessica Biel.

Under følger årets slakt og årets skryt og årets midtimellom. Ingen av filmene får toppkarakter.

LES ALLE SIDE2s FILMANMELDELSER HER

Monsters vs. Aliens

Smarte voksenvitser og nok farger og sprell for ungene gjør «Monsters vs. Aliens» til en av påskens vinnere. Morsom, spennende og velegnet til å fryde både små og store publikummere. Denne filmen kommer i fire varianter fordi den er en av de første filmene i den nye animerte 3D-bølgen. Med andre ord kan du se den både i vanlig form med norsk tale og i original tale, og i 3D i samme versjoner.

Les anmeldelsen:Hold 3D-brillene!

LES MER:
Her er millionblobben!
Hugh Laurie: - Elsker søppel og råtten mat

SE VIDEO AV MONSTERS VS. ALIENS

HTML EMBED
video_embed(12284,1);

Lett på tråden

Den britiske overklassen møter den trendy amerikaneren Larita. Det går ikke bra. Men det blir riktig artig når Jessica Biel setter Colin Firth og Kristin Scott Thomas i stevne. Det er en glad-film som får publikum i godt humør, og den er perfekt å se en lys vårkveld.

Les anmeldelsen:Svigermor fra helvete

SE VIDEO AV LETT PÅ TRÅDEN

HTML EMBED
video_embed(12315,1);

Defiance

Spennende og interessant historie om hvordan de jødiske Bielski-brødrene klarte å holde stand og redde 1200 jøder ved å flykte ut i de polske skoger under annen verdenskrig. «Blood Diamond»-regissør Edward Zwick gjør en rekke modige grep som bryter med den tradisjonelle overleverhistorien. For eksempel viser han oss at når nøden er størst er man nærmest seg selv enten man er tysk soldat, polsk bonde eller jødisk overlevende. For deg som er interessert i annen verdenskrig, er dette en god filmopplevelse.

Les anmeldelsen: Interessant, men tung motstand

LES MER:Raser mot Daniel Craigs film

SE VIDEO AV DEFIANCE

HTML EMBED
video_embed(12254,1);

Marley & Me

Jennifer Aniston og Owen Wilson skaffer seg bikkja Marley, en aldeles villstyrig golden retriever som etter hvert tar over styringen på mor og fars liv. Men dette er egentlig ingen dyrekomedie om en kosete bikkje, men et samlivsdrama med underfundig blikk som blir riktig rørende når historien finner hvilken fot den skal stå på etter hvert.

Les anmeldelsen: Mer enn bare en hund

LES MER:
Oslo får ikke se Aniston
Wilson fikk babyer til å gråte

SE VIDEO AV MARLEY OG ME

HTML EMBED
video_embed(12379,1);

Fast & Furious

Ja, vi våger å gi denne nye bilfilmen i «Fast & Furious»-serien fordi den gir sitt publikum akkurat det de vil ha. Motor, motor, motor og noen pene damer. For damer med sans for kjekke muskuløse menn advares det om at den følelsesmessige historien som filmens Vin Diesel-karakter sliter med er så grunn som en sølepytt. Men det er biiiil!

Les anmeldelsen: Brummende gjensyn med Diesel

LES MER:
Se årets tøffeste biljakt
Den røffeste jenta i klassen

SE VIDEO AV FAST & FURIOUS

HTML EMBED
video_embed(12306,1);

Briller

«Briller» handler om en bebrillet kvinne som tar noen feireuker på et bortgjemt og søvnig strandhotell, hvor de noe underlige, også bebrillete ansatte fordriver dagene med å spise is, drikke øl, drive morgengymnastikk og perfeksjonere kunsten «å skumre» – en slags mellomting mellom å skule og slumre mot skumringen. Eller noe sånt.

Les anmeldelsen:Hold brillene i ro

SE VIDEO AV BRILLER

HTML EMBED
video_embed(12314,1);

Vin i vrangstrupen

Man setter ikke akkurat vin i vrangstrupen av denne solfylte filmen, men den kunne gjerne vært mer fokusert. Historien er i utgangspunktet kjempemorsom siden den handler om hvordan det franske vinmonopolet torpederte seg selv ved å kåre en vin fra California til verdens beste i 1976. Det hele får deg til å lengte etter et glass vin i en solfylt atmosfære, men filmen evner ikke å gi historien den hederen den fortjener.

Les anmeldelsen:Smågrums i vinglasset

LES MER:Slik ble den franske vinen kuppet

SE VIDEO AV VIN I VRANGSTRUPEN

HTML EMBED
video_embed(12255,1);

Mammut

Lukas Moodysson er ikke mannen som lager meningsløse filmer. Så tirret han da også kraftig på seg en del av festivalgjengerne i Berlin med «Mammut». Kanskje er det slik at filmen treffer litt for nærme ens egne dårlige samvittighet. Se og døm selv.

LES MER:
- Utrolig hvor respektløse de var
- Før ville jeg bare skrike

Les anmeldelsen:Utfordrende Moodysson

SE VIDEO AV MAMMUT

HTML EMBED
video_embed(12247,1);

Blekkhjerte

En påkostet produksjon, som har et mørkt, middelaldersk og morgentåkete visuelt preg. Denne fantasyhistorien over barneboken med samme navn har et godt utgangspunkt med mange bra navn, men sauser det hele til slik at man til slutt ikke finner helt ut hvem den egentlig skal handle om.

Les anmeldelsen: Uengasjerende fantasy

SE VIDEO AV BLEKKHJERTE

HTML EMBED
video_embed(12313,1);

Skjult

Og vi hadde så store forventninger til oppfølgeren til den norske skrekkfilmen «Villmark». Men selv om vi skvatt, les hvor skuffet vi ble.

Les anmeldelsen: Få skjulte kvaliteter

LES MER:
Kristoffer Joner: - Redd for skumle hus

SE VIDEO AV SKJULT

HTML EMBED
video_embed(12002,1);