Gå til sidens hovedinnhold

Sniktitt på påskefilmene

Kællene er tilbake, vi får prehistorisk action og ikke minst spansk skrekk fra barnehjemmet. Se video av påskepremierene.

(SIDE2:) Ukens filmslipp er på mange måter del to av påskefilmslippet i år.

Sju nye filmer, inkludert to barnefilmer, rulles ut i påskeuka.

Mest omtalt allerede er nok den norske «Lange flate ballær II». Kællene fra Fredrikstad er på ferde igjen - denne gang i heimevernet der de rett og slett driver med rakettforskning og forsøker å fornærme Don Johnson mest mulig.

Verken Fredrikstad eller Ed Garasjen har vært det samme siden første film.

SE VIDEO AV LANGE FLATE BALLÆR II

219326

Fra USA har man hatt det moro med å lage action av gamle greske historier en stund. Denne gang går Roland Emmerich enda lenger tilbake - rett og slett 10.000 år før Kristus. «10.000 BC» mikser Troy og Hulebjørnens klan og halvnakne mennesker.

SE VIDEO AV 10,000 BC

221951

Fra USA og med lange røtter inn i det latinske americas kommer filmatiseringen av Gabriel Garcia Marquez' stor roman om den komplekse, magiske og sensuelle byen Cartagena i Columbia der . Dette er en historie om en mann som venter i over femti år på sin store kjærlighet og er påskens store romantiske, historiske film. Javier Bardem spiller mannen som er den forsmådde elsker.

SE VIDEO AV KJÆRLIGHET I KOLERAENS TID

221953

Jim Carrey og Steve Carrell er ute etter å glede ungene - og også ganske mange voksne vil vi tro, med «Horton redder en Hvem». Her hjemme kommer animasjonsfilmen om elefanten med norsk tale som en av de store animasjonsfilmene i år.

SE VIDEO AV HORTON REDDER EN HVEM

221952

For de litt større ungene er det klart for «Spiderwick-krønikene» med den alltid gode Freddie Highmore («Finding Neverland») i en av hovedrollene. Denne filmen bygger på de populære bøkene om familien som flytter til den gamle slektningen Arthur Spiderwicks gods og som stifter bekjentskap med alle vesenene som bor der.

SE VIDEO AV SPIDERWICK-KRØNIKENE

221955

Spanjolene har vist seg som de store rene skrekkmestrene. Nå er «The Orphanage» klar, produsert av mannen bak «Pans labyrint», Guillermo del Toro, men regissert av det nye stortalentet Juan Antonio Bayona. Vi møter Laura som med mann og barn velger å flytte tilbake til barnehjemmet der hun tilbragte gode barneår. Men vel installert i det spesielle, gamle huset, begynner skrekkelige ting å skje.

SE VIDEO AV THE ORPHANAGE

221954

Franskmennene har ikke vært uefne på thrillersiden de siste årene. Denne gangen er det «Slangens metode» de tilbyr, en thriller der den suksessrike fotografen Vincent Mandel plutselig anklages for voldtekt og mord.

LES MER OM FILM HER

LES FLERE FILMANMELDELSER HER

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Kommentarer til denne saken