Gå til sidens hovedinnhold

Klassisk britisk påskekrim

«Retterstedet» forteller en grusom historie på en behagelig måte.

(SIDE2:)Retterstedet - TV 2. Tre episoder fra onsdag 8. april kl. 22:30. Med: Lee Ingleby, Philip Jackson, Juliet Stevenson, Elizabeth Day, Tony Maudsley.

I 1963 forsvant 13 år gamle Allison da hun gikk tur med hunden. Den ferske politiinspektøren George Bennett tar saken, men møter raskt problemer hos lokalbefolkningen i Scardale, Allisons hjemsted. Hvorfor vil de ikke hjelp ham? Hva har de å skjule?

30 år senere lager journalisten Catherine Heathcote en dokumentar om Allisons forsvinning. Hun skjønner snart at noe var galt med etterforskningen. Nå blir det opp til Catherine å avsløre hva som egentlig skjedde.

«Retterstedet» blander fortid og nåtid på en fin måte som gjør det spennende å følge med. Samtidig som vi følger Catherines jakt på svar i dag, følger vi Georges jakt på det samme for 30 år siden. På den måten leter vi etter to løsninger - eller er det kanskje bare én? Som påskekrim skal, avdekker serien litt etter litt og inneholder flere overraskelser.

De parallelle historiene er tydelig atskilt, og begge fungerer godt. Historien fra 1963 er den mest spennende, og denne skaper stemning med god scenografi og flotte kostymer. I historien fra vår tid blir det litt for mye fokus på Catherines opprørske datter, og et par av scenene med datteren kunne med fordel vært kuttet bort. Bortsett fra dette, fungerer også nåtidshistorien godt.

Publikum får se Storbritannia på sitt mest spennende, med grønne åser, store herskapshus og mystiske mennesker. Britene vet hva folk vil ha av en krimserie, og det er også dette vi får.

Dette er ikke en intenst spennende serie, og er i stedet koselig, britisk krim i klassisk form. Du blir fort interessert i mysteriet og karakterene, men vil fint klare å vente tålmodig til neste kveld når første og andre episode er slutt. Hvis du foretrekker action og høy fart, er dette dermed ikke serien for deg. Men hvis du liker at påskekrimmen skal være i klassisk stil med rolig tempo og sjokkerende avsløringer, vil du kunne nyte serien.

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente

Kommentarer til denne saken