Kvikklunsj, ski, appelsiner og selvsagt påskekrim. Noen ting kommer du ikke utenom i påsken. Vi har laget en oversikt over hvilken påskekrim du finner på NRK, TV 2, Viaplay, HBO Max, Disney +, SkyShowtime, Prime Video, Netflix og andre, så du slipper å lete frem den beste krimmen.

Saken blir oppdatert fortløpende når årets påskekrim fra de ulike plattformene blir annonsert.

Påskekrim NRK 2023

NRK byr på både gamle kjenninger og nye spennende krimserier i sitt program for påsken 2023.

«Hendelser ved vann» er en svensk dramaserie basert på Kerstin Ekmans prisbelønte og internasjonalt suksessrike roman med samme navn. NRK skriver: En midtsommerkveld i 1973 er Annie og datteren Mia på vei til det isolerte Stjärnberg-kollektivet for å starte et nytt liv med kjæresten Dan. På veien finner Annie og Mia to turister i et telt, brutalt knivstukket i hjel gjennom teltduken.

Denne har fått strålende mottakelser i Sverige, og skal være både spennende og dramatisk.

Tilgjengelig på NRK TV fra fredag 31. mars, og sendes på NRK fra tirsdag 4. april.

Vår anmeldelse av serien kan du lese her.

«Shetland» er tilbake med sesong 6, hvor vi følger etterforsker Jimmy Perez og hans kolleger når de løser kriminalsaker på Shetland. Serien sendes fra lørdag 1. april og er tilgjengelig på NRK TV fra fredag 31. mars.

«Nedgravde hemmeligheter» , eller «Unforgotten» om du vil, er også tilbake med sesong 5, hvor vi møter Sunny som har fått en ny sjef, Jessica. Når et avkuttet ben blir funnet i et nyrenovert hus blir Sunny og Jessica satt på saken. Forvirrende spørsmål dukker opp når det ser ut som et drap som kan dateres tilbake til 1930-tallet. Klarer de å finne ut av hva som har skjedd?

Nedgravde hemmeligheter sendes på NRK1 fra fredag 7.april, og er tilgjengelig på NRK TV fra fredag 31. mars.

«Vera»,detektiven som løser mysterier i Northumberland, er tilbake i den 12. sesongen denne påsken. Denne gangen blir blant annet Vera kalt ut til et åsted hvor en kommunal kontrollør er funnet fastbundet til en seilbåt ute ved et fyr. Serien legges ut på NRK TV fredag 31. mars.

Tradisjonen tro blir det også «Superkrim» på NRK, med blant andre Selma Ibrahim, Aksel Lund Svindal, Else Kåss Furuseth, Johan Golden, Stian Thorbjørnsen og Arian Engebø. Superkrim består av ti episoder, og kommer lørdag 1. april på NRK TV.

Er du ikke så glad i påskekrim, har også NRK premiere på serien «Bryllupsfeber» i påsken. Her følger du fem gifteklare par gjennom oppturer og nedturer, helt frem til den store dagen.

Påskekrim TV 2 2023

«Hidden assets» kommer 31. 03 på TV 2 Play, og sendes fra 06.04.2023 på TV 2 Direkte.

Et rutinemessig raid ledet av Emer Berry, detektiv i Irish Criminal Assets Bureau, avslører at en mindre narkohandler har mottatt betydelig finansiering fra en tilsynelatende usporbar kilde – ikke i kontanter, men i uslepne diamanter. Når disse diamantene blir knyttet til en rekke bombeangrep i Belgia, blir Emer tvunget til å samarbeide med den belgiske politikommisæren Christian De Jong.

Motvillige sammen løser de opp en politisk konspirasjon, der Brannigans - et velstående irsk dynasti med bånd til Antwerpen - står i midten. Emer, Christian og CAB-teamet blir trukket inn i en kamp mot familien, og må følge pengene for å stoppe nok et terrorangrep – før det er for sent.

Påskekrim Viaplay 2023

I «Suspect», den britiske tolkningen av danske «Forhøret», møter vi veterandetektiven Danny (James Nesbitt) som blir konfrontert med sitt verste mareritt når han blir kalt inn til likhuset for en tilsynelatende rutinesjekk av et selvmord, og blir møtt med synet av datteren sin. I jakten på sannheten blir han dratt inn i en verden av kriminalitet som er dypere og mørkere enn han noen gang kunne forestilt seg.

Viaplay har også den sadistiske thrilleren ved nesten samme navn: «The Suspect». Joseph O’Loughlin (Aidan Turner) er en utad samvittighetsfull psykolog med en nylig parkinson-diagnose. Han er snart aktuell med en bok om sexarbeidere, og blir derfor kalt inn som ekspert når politiet finner liket til en mulig sexarbeider.

«Dublin Murders» er serien for ihugga krimelskere, og den psykologiske krimthrilleren er fullspekket med tvister og vendinger. Alt starter med funnet av en 13-år gammel jente i Dublins mørke skoger, og når etterforsker-doen Rob (Killian Scott) og Cassie (Sarah Greene) blir satt på saken blir eldre saker fort aktuelle igjen.

«The Salisbury Poisonings» er basert på den sanne hendelsen i Salisbury som fant sted for kun fem år siden, og dramatiserer den nasjonale nødsituasjonen etter Sergei Skripal og datteren hans blir funnet bevistløse på en parkbenk i sentrum. Sergei Skripal viste seg å være en russisk dobbeltagent og spion, og både han og datteren ble forgiftet med nevrotoksinet Novitjok.

«Vigil» er en ubåtthriller med Suranne Jones og Rose Leslie i hovedrollene. Serien var den mest sette i England da den kom på skjermen, og følger det skotske politiets etterforskning etter et medlem av mannskapet blir funnet omkommet ombord.

Om du er en av de som ikke får ordentlig påskefølelse uten et gjensyn med Kurt Wallander, har Viaplay også både serien «Wallander» og flere av filmene.

På Viaplay finner du også Litvinenko, Shetland, Doc Martin, Murder in Provence, Agatha Christie’s Miss Marple, Miss Fisher’s Murder Mysteries og Foyle’s War.

Påskekrim HBO Max 2023

Et naturlig valg på HBO Max i påsken, er serien om advokat «Perry Mason». Sesong 2 hadde premiere 6. mars, og du finner nå hele sesong 1 samt noe av sesong 2 tilgjengelig. Vi anbefaler også å sjekke ut «Luther» for spennende krim i bøtter og spann, hvor Idris Elba såiller den uortodokse etterforskeren John Luther som jobber i Londons avsnitt for alvorlig kriminalitet.

Vil du ha krim hvor du samtidig kan drømme deg bort til et helt annet klima, bør du ta en titt på fanfavoritten «The White Lotus», som har to sesonger liggende på strømmetjensten.

Påskekrim SkyShowtime

Den lanseres kanskje ikke som påskekrim, men «Rabbit/Hole» er så spennende at den uten tvil kan og bør nytes i påsken. Rabbit/Hole med Kiefer Sutherland har premiere 31. mars på SkyShowtime.

Les anmeldelsen vår her.

Påskekrim Netflix 2023

Filmen «Krigsseileren» kommer som miniserie 2. april, akkurat i tide til påsken. Mer krigsfokus blir det i serien «Transatlantic», som kommer 7. april.

Påskekrim Disney+ 2023

Disney+ har et utvalg filmer og serier som passer utmerket som påskekrim, både eksisterende samt innhold som legges ut til påsken.

Boston Strangler

True crime-thrilleren «Boston Strangler» forteller historien om hvordan to banebrytende reportere avdekket de beryktede Boston Strangler-drapene på 1960-tallet. Filmen følger Loretta McLaughlin, som jobber for avisen The Record American.

Boston Strangler kommer 17. mars på Disney+.

Mord på Nilen

Den belgiske detektiven, Hercule Poirots, egyptiske ferie ombord på en glamorøs elvebåt blir til en skremmende søken etter en morder, når en perfekt og idylliske bryllupsreise tragisk avsluttes. Satt mot et episk landskap av vidstrakte ørkener og majestetiske Giza-pyramider, har denne dramatiske fortellingen om kjærlighet som går galt, en kosmopolitisk gruppe av upåklagelig kledd reisende i tillegg til onde vendinger, som får publikum til å gjette frem til den endelige, sjokkerende avslutningen.

Mord på Orientekspressen

«Mord på Orientekspressen», forgjengeren til «Mord på Nilen», er en stilig, spennende og medrivende mysterie basert på den bestselgende romanen av Agatha Christie. Alle er mistenkte når et Morg blir oppdaget på den luksuriøse togreisen, og en brilliant detektiv må kjempe mot klokken for å løse gåten før morderen slår til igjen.

The Grand Budapest Hotel

Fantastiske«The Grand Budapest Hotel»er fortellingen om Gustave H, en legendarisk concierge på et berømt europeisk hotell i mellomkrigstiden, og Zero Moustafa, lobbyguttem, som blir hans beste venn. Fortellingen inneholder blant annet tyveri av berømte malerier og kampen om en enorm familieformue med et Europa i forandring som bakgrunnsteppe.

See how they run

I London på 1950-tallet tar en planlagt Hollywood filmatisering av et populært teaterstykke en bråvending da regissøren blir funnet myrdet. Når den slitne inspektøren Stoppard og hans ivrige kompanjong, konstabel Stalker, tar på seg saken, blir de to kastet inn i en gåtefull kriminalsak, i det glamorøse og lumske teatermiljøet. Jo mer de etterforsker det mystiske drapet, jo mer innser de at de gjør det på egen risiko.

Godfather of Harlem

True-crimen «Godfather of Harlem», handler om den beryktede mafiabossen, Bumpy Johnson som vender tilbake etter 10 år i fengsel, for å finne nabolaget han en gang hersket over i ruiner; med gatene kontrollert av den italienske mafiaen, må Bumpy ta opp kampen mot Genovese-familien for å gjenvinne kontrollen.

American Crime Story

«American Crime Story» fokuserer på episke hendelser i USAs historie. Den tar for seg historien til O.J. Simpson i 1. sesong og jakten på massemorderen Andrew Cunanan i 2. sesong.

Only Murders in the Building

«Only Murders in the Building» følger tre fremmende som alle er besatt av true-crime. Plutselig befinner de seg midt i en etterforskning da en av naboene deres blir funnet død i leilighetskomplekset deres i New York, og de mistenker at han kan være utsatt for drap.

Påskekrim Britbox (TV 2 Play)

Britbox, som er inkludert i TV 2 Play, har et stort utvalg krimserier som passer perfekt i påsken. I tillegg til seriene under, kan du også se en rekke true crime-serier på strømmetjenesten, som «The Thief, his wife and the canoe», «Married to a Psychopath», «Maxine – the Sohan Murders» og «The Pembrokeshire Murders».

The Cleaner


«The Cleaner» er beskrevet som enormt morsom og brilliant humor av engelsk presse. Denne mørke komedien er tilbake, rett fra engelske TV-skjermer. Greg Davies (The Inbetweeners, Cuckoo, Taskmaster) returnerer i «The Cleaner» som Paul ‘Wicky’ Wickstead, en middelaldrende mann som vasker på de verste krimscener, etter groteske mord og uventede dødsfall. For ham er et blodbad og en tur på pub’en på samme dag helt normalt. Du kan møte på nye stjerner og le deg gjennom både sesong 1 og 2.

The Confessions of Frannie Langton


I georgiske London følger The Confessions of Frannie Langton, en ung kvinnes reise fra livet som en jamaicansk plantasjeslave til det storslåtte Mayfair-herskapshuset til en berømt vitenskapsmann og hans glamorøse kone.

Når Frannie (Karla-Simone Spence - Blue Story, Wannabe) blir gitt bort i gave av eieren til Benhams som hushjelp, finner hun seg selv fanget i en dypt urolig husholdning og blir hovedmistenkt i et dobbeltdrap. Dette dramatiske periodedramaet er basert på romanen til Sara Collins og på rollelisten er også Sophie Cookson (The Trial of Christine Keeler) og Steven Macintosh (Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Luther).

Stonehouse

Et drama i tre deler om det engelske parlamentsmedlemmet John Stonehouse usedvanlige «rise and fall» i britisk politikk.

Det høytflyvende og suksessrike medlemmet i Harold Wilsons regjering og en tilsynelatende hengiven familiemann, John Stonehouse, (Matthew Macfadyen – Succession, Pride and Prejudice, Spooks) opplever å miste kontroll over sitt perfekte liv tidlig på 70-tallet, med utbredte rykter om svindel og spionasje.

Det viser seg at mens Stonehouse har klatret på den politiske karrierestigen, har han samtidig dyrket hemmelige relasjoner – med sin sekretær Sheila Buckley (Emer Heatley - Showtrial) og ukjente skikkelser i Praha.

A Spy Among Friends

A Spy Among Friends er en ny og eksklusiv serie i 6 deler på BritBox med premiere i Norge 23. desember. Damian Lewis spiller hovedrollen og er også «executive producer», og medspillere er Guy Pearce, Anna Maxell Martin, Adrian Edmondson og Anastasia Hille.

Serien baserer seg på New York Times bestselgeren skrevet av Ben Macintire, som dramatiserer den sanne historien om Nicholas Elliot (Lewis) og Kim Philby (Pearce), to britiske spioner og venner for livet. Dette er en gripende thriller som er full av dobbelthet, lojalitet, tillit og svik.

Philby er den historiens mest berømte britiske avhopper og sovjetiske dobbeltagent. Hans dype personlige svik, som ble avslørt på høyden av den kalde krigen, resulterte i slakt og omveltning av britisk og amerikansk etterretning.

Holding

Holding er tilpasset fra den kjente TV-personligheten Graham Nortons morsomme bestselgende debutroman. Settet er den fiktive landsbyen Duneen, West Cork, på tuppen av Irland, et sted med sitt eget klima og sin egen rytme.

Serien i fire deler preges av mørk, irsk humor og introduserer oss for overraskende og kløktige observasjoner, fortalt gjennom seriens sære, men realistiske, karakterer, som hver har sine egne svakheter, kompleksiteter, hemmeligheter og fortid. Serien presenterer også et overbevisende mordmysterie, som brettes ut med en mørk, komisk tone, og som utforsker temaer som sorg, fellesskap, familie og variasjoner over temaet kjærlighet.

DI Ray - Sesong 1

Parminder Nagra (ER, The Blacklist) spiller en politibetjent som har stupt inn i Birminghams grumsete underverden. Denne thrilleren handler om etterforskingen av et mord med forbindelser til organisert kriminalitet, samtidig som den utforsker det følelsesladede temaet rasisme på arbeidsplassen. Nagra spiller Detective Inspector Rachita Ray, som får tildelt en vanskelig sak som utfordrer hennes ferdigheter, mens den tvinger henne til å konfrontere en livslang, personlig konflikt mellom hennes britiske identitet og hennes sør-asiatiske arv.

Signora Volpe

For seeren er det ingenting bemerkelsesverdig med Sylvia Fox. En vakker og intelligent kvinne i 40-årene, som beskriver sitt arbeidsliv med vage referanser til en lite spektakulær karriere i Englands Civil Service. Men i virkeligheten er hun en høyt rangert britisk spion, desillusjonert med jobben i M16 med behov for en pause.

Når Sylvia (spilt av Emilia Fox, Silent Witness) ankommer Italia til sin nieses bryllup og brudgommen forsvinner, samtidig som man finner et lik i hagens lille vann, bestemmer hun seg for å løse mysteriet og redde sin niese fra en tragedie.

Before We Die

Lesley Sharp spiller hovedrollen som en detektiv som står overfor umulige valg i en verden der lojaliteter blir testet og linjer viskes ut i denne britiske nyinnspillingen av den fengslende svenske krimthrilleren Before We Die.

Sharp (Scott & Bailey, Three Girls) leder rollebesetningen som etterforsker Hannah Laing, som slår seg sammen med den uortodokse detektiven Billy Murdoch, spilt av Vincent Regan (Troy, 300) i et desperat forsøk på å beskytte sønnen Christian (Patrick Gibson - The OA, Guerrilla), som jobber undercover som en sentral politiinformant i en brutal drapssak.

Fullspekket med uventet vendinger, traff serien en nerve blant britisk publikum og har blitt sett av over 12 millioner seere per dags dato.

The Thief, His Wife and the Canoe

Møt Anne og John Darwin, et vanlig par som la en ekstraordinær plan for å begå forsikringssvindel. Denne bisarre og sanne krimhistorien – og hvordan den raknet på en spektakulær måte – blir fortalt i BritBox Original The Thief, His Wife and the Canoe.

Spooks

Du kan se alle ti sesongene av det fengslende spiondramaet Spooks, kun på BritBox. Velkommen til en underverden blant MI-5, britisk sikkerhetstjeneste og elitespioner som jobber døgnet rundt mot organisert kriminaltet, terror, kidnappingsplaner og mye mer. Serien har en rekke A-skuespillere, inkludert Matthew Macfadyen (Succession, Ripper Street), Keeley Hawes (Bodyguard, Ashes to Ashes), David Oyelowo (Selma, A United Kingdom) og Nicola Walker (Unforgotten, Annika).

The Replacement

Når Ellen (Morven Christie – The Bay), en suksessrik arkitekt i midten av 30-årene, blir gravid, blir Paula (Vicky McClure - Line of Duty, også på BritBox) hennes vikar i barseltiden. Paula er briljant, entusiastisk og ivrig, og Ellen blir en forkjemper for henne, men så begynner hun å mistenke at noe ikke er helt som det skal være.

Crossfire

Crossfire er den første originale serien av den bestselgende forfatteren Louise Doughty (Apple Tree Yard, Black Water). Dette er en superspennende thriller med BAFTA-nominerte Keely Hawes (Spooks, Line of Duty, Bodyguard, Mrs Wilson) som er både produsent og hovedperson.

London Kills

Londons beste detektiv påtar seg å oppklare de verste forbrytelser i denne elegante britiske mysterie-serien med Hugo Speer (Father Brown, The Musketeers, Britannia), som detektiv David Bradford, sjefen i Metropolitan Police drapsavdeling.

Rillington Place

Rillington Place er basert på en skrekkelig og sann historie om seriemorder John Christie som myrdet minst 8 kvinner i sin leilighet i Londons Notting Hill. Dramaet foregår i og rundt hjemmet til Christie (Tim Roth) og hans kone Ethel (Samantha Morton), når han begår flere mord i 1940- og tidlig 50-årene.