Gå til sidens hovedinnhold

Vår dom over påskekrimmen

Det er både gull og gråstein blant årets påskekrimmer. Her er anmeldelsene.

(SIDE2:) Det er ingen tvil om at de gamle fortsatt er eldst når det kommer til påskekrim. Det er nemlig klassikere som «Poirot» og «Lewis», som har imponert våre anmeldere mest i årets utvalg.

Både NRK og TV 2 satser heftig på krimmen i påskeuka, og statskanalen sender hele tre forskjellige serier (pluss en serie på radioteateret), mens TV 2 tilbyr to. At all krimmen er av britisk kaliber, sier kanskje noe om hva folk forventer seg i påsken, og TV-kanalene er ikke sene om å be.

Krimkalaset begynner allerede mandag 6. april, og her får du vår endelige dom.

Englebarnet- NRK1, mandag 6. april klokken 21.30

En liten jente forsvinner, og i flere tilbakeblikk får vi avslørt alle hendelsene som ledet opp til akkurat denne forbrytelsen. «Englebarn» er en interessant og ambisiøs krimhistorie i og med at den starter på sett og vis med løsningen, skriver vår anmelder som alikevel mener at det hele blir noe lite fokusert.

- Likevel interessant nok til at vi gjerne følger hva som gjorde personen det er snakk om til den skumle personen av i dag.

Les anmeldelsen her: Ikke akkurat engleskole

Retterstedet- TV 2, onsdag 8. april klokken 22.30.

I 1963 forsvinner en 13 år gammel jente. 30 år senere lages det en dokumentar om forsvinningen. Vi følger både etterforskningen på 1960-tallet og journalisten Catherine Heathcotes forsøk på å finne ut hva som egentlig skjedde.

«Retterstedet» er en spennende britisk krimserie med en fin fortellerstemme. Den passer best for folk som liker krim i klassisk stil.

Les anmeldelsen her: Klassisk britisk påskekrim

Lewis- NRK1, torsdag 9. april klokken 21.05

Robert Lewis har tatt over plassen etter at Morse døde, til manges glede og noens ergrelse. Vår anmelder tilhører den første gruppen og slår til med en firer og en femmer på påskens to episoder.

Lewis må etterforske både voldtekt og mord i idylliske og ellers fredelig Oxford.

- Dette er Morse uten Morse, heter det i anmeldelsen.

Les anmeldelsene her:
Lewis på egne bein
Glimrende Oxford-krim

Mørkemenn- TV2, torsdag 9.04, klokken 21.25

Konspirasjoner på regjeringsnivå, dødsskvadroner og en nedslitt, lurvete journalist med en kronisk redsel for dagslys er ingrediensene i denne krimserien. Den fallerte journalisten Max Raban kommer over en mordsak, og gir seg igang med etterforskningen med liv og lyst, i et håp om at dette kan bli saken som skal redde ham ut av rennesteinen. Det viser seg derimot at han har rotet seg inn i farlige greier.

Flott skuespill, men klisjefylt handling er konklusjonen fra vår anmelder.

Les anmeldelsen her: Søplete TV 2-krim

Poirot- NRK1, lørdag 11.04 klokken 20.55

Hele tre ferske Poirot-filmer står på programmet denne påsken, og nordmenn får visst aldri nok av den smarte belgieren. Vår anmelder er imponert over håndtverket, men rapporterer at handlingen strekker seg fra det banale til det brilliante.

David Suchet som spiller mannen med de små grå har lovet at han ikke skal gi seg før alle Poirot-bøkene har blitt laget på film, og vi håper han holder ord. Og med 61 episoder allerede unnagjort, tror vi han klarer det. Mannen er tross alt ikke eldre enn 62 år.

Les anmeldelsen her: Mesterlig Poirot

Trenger du å komme i stemning? Her er 90-talls introen til «Poirot»

HTML EMBED
Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar