Gå til sidens hovedinnhold

- Pass på gevinsten

Meglertoppen advarer kundene i et brev mot nye børsfall.

Mandag sendte sjefen for nettmeglerhuset Netfonds ut en melding til sine kunder. Her manes det til forsiktighet i det svært urolige børsfarvannet.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er på tide å være forsiktig. Folk må passe på gevinsten, sier Netfondssjef Rolf Damman til NA24.

Damman viser til at kundene hans har hatt en fantastisk gevinst de seneste årene, på linje med de fleste andre investorene på børsen. Nå ønsker han at de klarer å holde på milliardsummene som er samlet i de siste årenes børsrally.

Det er først og fremst kunder som har lånt penger for å kjøpe aksjer som har fått mandagens advarsel fra meglertoppen.

Langt frem til tvangssalg
Selv om det var noen få småkunder som gitt til tvangssalg fredag, er det ennå meget langt igjen før det er krise for flere av privatkundene. Damman viser til at børsen må falle 67 prosent før kundenes aksjer i snitt faller under lånepantet.

Damman anbefaler kundene til å ta salgsopsjoner eller shorte ved børsfallet. På den måten kan de sikre noe av gevinstene, selv om markedet skulle forsvinne videre nedover.

De siste årene har det vært fantastiske tider på børsen, og kursene har steget enormt. Blant annet har investorer innenfor olje- og gassektoren opplevd kraftig verdiøkning på sine aksjer. Spørsmålet ingen har svar på er selvsagt hvor lenge oppturen vil vare.

Usikre på kursfall
Blant analytikerne og på meglerbordene er det forskjellige forklaringer på hvorfor børsen har falt. Ekspertene er heller ikke samstemte om dette er en anledning å kjøpe aksjer, i håp om at markedet vil stige, eller selge.

Les mer om aksjeekspertenes mening her:

Venter flere karameller

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant