(BiipMag): Demarchelier er lei av det han beskriver som et perfeksjonsbesatt samfunn og fotografer og stylister som vil gjøre alle kvinner til modeller.

Det er i forbindelse med en retrospektiv utstilling som åpner i Paris denne måneden at fotografen snakker ut i den britiske avisen The Telegraph.

LES MER OM MOTE HER

Dianas favoritt
Patrick Demarchelier er en verdenskjent motefotograf, og har foreviget prinsesse Diana, Gisele Bundchen, Naomi Campbell og en rekke av Hollywoods andre celebriteter.

Retusjering og syltynne kvinner er han nå mektig lei av:

- Jeg liker det mindre og mindre. Jeg rørte aldri mine bilder av Diana. (...) Hun var vakrest når hun lo.

Umenneskelige dukker
Patrick Demarchelier er ikke den eneste motefotografen med et slikt kvinnesyn. Nylig gikk den tyske fotografen Juergen Teller ut og kritiserte moteindustrien som han selv er en del av, og uttalte at kvinner «er retusjert til det umenneskelige». LES SAKEN – Ingen vil ligge med en dukke.

- Syltynne kvinner er stygge
Motefotografen ser verden gjennom en ny linse når han nå retter fokus mot fyldigere objekter:

- Jeg var nylig på stranden i Rio og det slo meg hvor vakre unge, svært tykke jenter er. Jeg mener virkelig ekstremt overvektige. Så jeg tok en rekke bilder av dem, med bilringer og store rumper i ekte Botero-stil. Det ser virkelig bra ut, sier han til avisen.

- Kanskje, er det som er virkelig, virkelig stygt, syltynne kvinner nakne. Jeg har fotografert mange tynne kvinner.

Er dette en positiv utvikling for den slankehysteriske motebransjen eller fremmer dette bare nok en ekstrem ved å hylle ekstrem overvekt? Diskuter under!

LES OGSÅ
Blir kvitt kviser med kondom
Kjæresten: - Vil ikke ha barn
Her selges kjendisenes eiendeler

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her