Gå til sidens hovedinnhold

Gazzas sjokkerende forfall

Slik ser den tidligere fotballstjernen Paul «Gazza» Gascoigne ut.

(SIDE2): Britiske Channel 4s dokumentar om Gascoigne har vekket debatt allerede før den ble sendt på TV.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Kunne ønske han forsvant
Sønnen Regan (12) fikk både medlidenhet og oppmerksomhet da han sto frem og fortalte reporterteamet at Paul Gascoigne ikke var en god far.

- Jeg skulle ønske min far forsvant fra oss. Han dør sannsynligvis snart. Alle tenker at han er Gazza, men selv om han er en toppspiller så betyr ikke det at han er en god far eller god person å være sammen med, gjør det?

- Jeg synes synd på ham siden han er i en slik tilstand, men det er ikke vår feil.

Disse uttalelsene eksploderte i Britisk presse, og i etterkant sto Paul Gascoigne frem nok en gang og fortalte at dette var hans siste sjanse.

Denne uken ble dokumentaren sendt i sin helhet, og mange er rystet over hvor dårlig det står til med den tidligere idrettsstjernen.

TV-seerne fikk se en sliten og frustrert Gascoigne som fortalte at han føler seg feit og at livet oppleves som kjedelig.

Lei livet
I et klipp ser han på magen sin og sier.

- Det er fett, jeg føler fett. Jeg har spiseforstyrrelser. Jeg har bipolar lidelse. Jeg har humørsvingninger. Jeg er lei av livet.

Når reporteren spør hva han normalt gjør svarer han:

- Sitter her og blir dritings.

Opptakene til dokumentaren ble gjort hjemme hos hans ekskone Sheryl i fjor, og han var da akkurat ute fra en avrusningsklinikk.

- Det er fantastisk å være hjemme med Sheryl og barna. La oss håpe alt fungerer, og bare prøve å leve et normalt liv.

Bare to uker senere var han imidlertid forsvunnet. Dokumentarcrewet valgte da å fokusere på familien hans og hvordan de opplevde å leve med hans avhengighet, fremfor hans vei tilbake til samfunnet. Det var det som førte til at hans tolv år gamle sønn kom til med sine kommentarer om faren.

- Nok er nok
Ekskona fortalte at han stormet ut da han ikke fikk sove på samme soverom som henne.

I en telefonsamtale kan man se henne trygle eksmannen om å komme hjem.

- Selvsagt vet Bianca og Mason at vi hadde sex. Vi laget Regan og vi var gift i tolv år. Men jeg har ikke sett deg på fem år og du kan ikke bare hoppe rett opp i sengen min. Det skjer ikke, sier hun i telefonen.

I dokumentaren ender Gascoigne opp i Portugal, og familien drar til slutt etter han for å gi han et ultimatum: «Enten kommer du hjem og får hjelp, eller så kutter vi deg ut av livet vårt.»

Det hele ender med en enorm krangel, og ekskona som forteller at nok er nok.

Artikkelen fortsetter under bildet.

- Vi har gjort alt, og nå er det opp til han. Vi kan ikke bli dratt lengre ned. Det er slik han har gjort med oss frem til nå. Alltid har vi bekymret oss for om han skal gjøre noe, alltid bekymret for om han skal ta sitt eget liv.

Siden dokumentaren ble spilt inn har Paul Gascoigne altså lovet bot og bedring enda en gang, og tidligere fans over hele verden krysser fingrene for at han denne gangen får livet sitt på rett kjøl.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken