Gå til sidens hovedinnhold

Reddet barn fra hai - fikk fyken

Slepte to meter lang hai vekk fra stranda. Det var bare ett problem ...

I januar 2013 fikk briten Paul Marshallsea sine 15 minutter i rampelyset etter at han kastet seg over en to meter lang kobberhai som svømte inn blant badende barn på Bulcock Beach i Australia.

Etter et basketak med haien, fikk han og andre badegjester slept den ut på dypere vann, hvor den etter hvert forsvant. Han unngikk såvidt å bli bitt selv.

Marshallsea var en av årets første helter.

Men det var et problem.

62-åringen var sykemeldt fra sin jobb i den veldedige organisasjonen Pant and Dowlais Boys & Girls Club på grunn av stress.

Da han i februar 2013 kom hjem fra oppholdet i Australia, ventet et brev på ham i postkassen fra arbeidsgiveren.

- Mens du er ute av stand til å arbeide, så er du åpenbart frisk nok til å reise til Australia. Ifølge nyhetsbilder av deg i Queensland, grep du angivelig tak i halen på en hai, og unngikk såvidt å bli bitt ved å hoppe raskt unna, skriver organisasjonen i brevet, ifølge walesonline.co.uk.

Her er én av videoene arbeidsgiveren kunne se Paul i aksjon:

HTML EMBED

Deretter får Marshallsea og kona, som også jobbet i Pant and Dowlais Boys & Girls Club - og også var sykemeldt, sparken med umiddelbar virkning.

Arbeidsgiveren er en veldedig organisasjon for barn. Til avisen sier Marshallsea at han blir kvalm av måten arbeidsgiveren har behandlet ham på.

- Hvis jeg ikke hadde gått i vannet og reddet barna på stranden, hadde min kone og jeg fremdeles hatt en jobb. En skulle tro en organisasjon som hjelper barn ville ha gitt meg en klapp på skulderen, sier han.

Ifølge haihelten ble paret sykemeldt på grunn av stadig mer krevende arbeidsforhold ettersom organisajonen ble mer og mer populær. Paret skal ha jobbet opp til syv dager i uken. Da de ble sykemeldt, fulgte de legens anbefaling og dro på ferie.

- Belastningen av å drive dette i ditt eget lokalsamfunn, er som et monster. Vi skapte pisken til vår egen rygg. Det vokste seg så stort før vi visste ord av det. Det var ingenting som kunne stoppe det, sier han til Wales Online.

Avisen Wales Online skriver at de ikke har klart å få Pant and Dowlais Boys & Girls Club i tale tross iherdige forsøk.

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken