Gå til sidens hovedinnhold

PC-en din er ikke trygg

Du må huske å oppdatere pc-en din i dag.

I dag er det den andre tirsdagen i måneden og Microsoft bruker som vanlig den muligheten til å slippe en rekke oppdateringer til både Windows og Office.

Mer kritisk enn på lenge
Denne gangen er det mer kritisk enn på lenge, og selskapet slipper ikke mindre enn seks såkalte kritiske oppdateringer. En oppdatering defineres som kritisk når den tetter et hull som gjør det mulig for en nettkriminell å ta kontroll over pc-en uten at du behøver å gjøre noe annet enn å bruke maskinen din på helt vanlig måte – som for eksempel å surfe på en helt vanlig nettside.

Microsoft slipper også tre oppdateringer som defineres som «viktige», noe som betyr at de tetter svakheter som kan være skadelig ved at du for eksempel svarer ja på et spørsmål du ikke burde svare ja på.

Alle de viktige programmene
Det spesielle denne gangen er at det er store sårbarheter i praktisk talt alle de store programmene til Microsoft, inkludert Windows XP, Internet Explorer, Office-pakken, Office for Mac, programmeringspakken Visual Basic og Windows’ håndtering av såkalt XML.

Windows Vista, Virtual PC og Virtual Server er også påvirket hvis vi teller med de «viktige» oppdateringene.

Oppdateringene blir vanligvis gjort tilgjengelige i løpet av ettermiddagen eller tidlig kveld her i Norge. Husk på å aktivere automatiske oppdateringer i Windows – eller besøk denne nettsiden i løpet av kvelden.

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid