(SIDE2): Skal du kle deg i en av sommerens heteste trender, eller slikke sol i bikini, gjelder det å sørge for at kroppen ser best mulig ut.

Her er Side2s guide til hvordan bena dine blir sommerfine.

Bikinilinjen
Når man skal kle seg i bikini, kreves det at man trimmer håret nedentil en smule. Noen føler seg komfortabel med å fjerne ytterst lite, mens andre lar alt håret nedentil fjernet.

Siden slutten av 1990-tallet har brasiliansk voksing fått stadig fotfeste i den Skandinaviske kulturen. Kjendiser snakker om hvor fantastisk det er, og den vanlige kvinnen i gata kaster seg på den hårløse trenden som er inspirert av pornoindustriens glatte ungpikelook.

Går man for sistnevnte, skal man imidlertid være forsiktig og påse at hygiene prosedyrene hvor man utfører voksingen, blir fulgt.

- Om man for eksempel blør, som man lett kan gjøre når hårroten dras opp, har jeg hørt at man i ekstreme tilfeller kan få hepatitt og andre kjønnssykdommer. De tilfellene jeg har hørt om er i USA og England, og der har de ekstremt strenge krav til hygiene, forklarer eksperten og sammenligner viktigheten av hygiene ved brasiliansk voksing med hygienekravene til en tannlege eller gynekolog, sa Liselotte Hylland, ved Oslo Kosmetiske Lasersenter, til Side2 tidligere i år.

Lår og rumpe
Få ønsker å flashe appelsinhuden i korte skjørt og trange shorts. Det bugner av såkalte vidunderkremer og andre kurer som faktisk er for gode til å være sanne på kosmetikkmarkedet og alle lover de det samme: å ta knekken på cellulittene.

Dessverre er det få eller ingen som innfrir løftene, men heldigvis er det noe man selv kan gjøre for å minske problemområdene. Dette er dog en noe langsiktig plan da det er en livsstilsendring som skal til for å redusere appelsinhuden.

Man må trene kondisjon som virkelig får en til å svette. For å få fortgang i det kan man også drikke mengder av vann, og unngå alt som er vanndrivende som for eksempel alkohol og tobakk.

Les hele saken:Slik bekjemper du cellulittene

Om du allikevel tror at kremer kan gjøre underverk for appelsinhuden din, så finnes det en mengde produkter på markedet. Kremene, oljene og serumene kommer i en mengde ulike prisklasser, og man kan til og med ta piller som lover å hjelpe mot appelsinhuden.

Skal du holde huden myk, sier kosmetologer at du bør peele huden din jevnlig. Hold også huden myk ved å sørge for at du smører deg med den riktige kremen eller body lotion for din hudtype.

Les hele saken:Slik minsker du cellulitter

Leggene
Kvinner har i årtusener fjernet uønsket hår, og det er nesten ingen grenser for hva vi lar oss gjennomgå for å få glatt og silkemyk hud. På sommeren er det nesten sosialt uakseptabelt med hårete legger, om man er kvinne, og det feminine kjønn går derfor gjennom mange prosedyrer for å få en hårløs yte.

Både barbering og voksing er to populære, og relativt praktiske måter å fjerne uønsket hår på.

– Fordelene med voksing er at det tar tid før huden lager ny rot. Håret fungerer slik at det gror i 1000 dager og hviler i 100 dager. Det er vondest første gang når man vokser, men etter hvert blir håret tynnere, og på sikt vil man oppleve at det er steder på kroppen hvor håret ikke kommer tilbake, sa hudpleier Anette Kvaal, da Side2 deltok på Veets presselansering tidligere i år.

Les hele saken:Slik vokser du hjemme

Eksperten anbefaler at man lar huden hvile i ett døgn etter voksingen. Man bør ikke ta varme bad, ikke legge seg i solariet og det anbefales at man unngår sol generelt. Er du forkjølet eller har du feber, skal du unngå all type voksing og heller vente til du har blitt frisk.

GJØR-DET-SELV VOKSING

Dagen før voksing
1. Peel huden
2. Test produktet på et lite område dagen før voksing

Dagen du skal vokse
1. Vask bort eventuell bodylotion
2. Vask huden som skal vokses med Pyrisept
3. Voksstripsen varmes opp mellom hendene, eventuelt varmes i mikro eller vannbad
4. Legg voksen på huden og stram huden
5. Dra opp mot hårretningen

Helt nederst
Føttene et problemområde for mange, og ekstra pleie kreves for at de skal se representabel ut. En tur til en fotterapeut er å anbefale slik at man får fjernet hard og død hud.

- Vond lukt i sandalene kommer når den døde huden blir fuktig. Får du fjernet den døde og tørre huden så beholder du sandalene litt lenger, sa Therese Tharaldsen, tils. Side2 tidligere i år.

Ønsker du ikke å bruke penger på fotbehandlinger, kan en hjemmepedikyr også gjøre susen, og det er ikke mye som skal til for at føttene blir i mye bedre stand.

Et viktig tips når det kommer til fotneglene er at i motsetning til neglebåndene på fingrene, så skal ikke neglebåndene på tærne skyves tilbake. Det kan gi neglerotbetennelse. Fotterapeuten anbefaler at man vasker føttene grundig, og helst lar de lufttørke. Å bytte sokker og sko i løpet av dagen, om man blir fuktig er også et tips fra eksperten.

Les hele saken:Flau over føttene dine?

GJØR DET SELV FOT-SPA:

1. Fyll et kar med varmt vann, og såpe. Plasser føttene i fotbadet, og la de mykgjøre seg i det varme vannet i omkring ti minutter.
2. Masser føttene inn med fotsalt, og skull godt.
3. Fil bort hard hud med en fot fil.
4. Fil eller klipp tåneglene til ønsket lengde og utseende.
5. Påfør en fotmaske, og la bena hvile omkring ti minutter før du skyller masken av.
6. Smør inn bena med en fet fotlotion, og la den trekke inn noen minutter. Gå lett over med neglelakkfjerner på tåneglene, slik at neglelakken sitter bedre.
7. Påfør underlakk, neglelakk og overlakk.

Kroppen
En kroppspeeling er også å anbefale før du legger deg under solens herlige stråler. Da får du fjernet døde hudceller, og sjansen for å få en jevn brunfarge som sitter lengre er større.

Sørg også for at huden er godt gjennomfuktet, ved å påføre bodylotion både før og etter du har vært i solen.