Gå til sidens hovedinnhold

Pedofili og barnedrap

Hvor ble det egentlig av påskekrimmen som samlet familien, og oppfordret til gjetting til hvem som var morderen? Er det virkelig nødvendig å koke opp den mer grusomme historien etter den andre?

Den som hvisker - TV 2.

Sendes fra onsdag 3. april

Min konklusjon er i hvertfall klar. Jeg likte ikke årets påskekrim på TV2.

Sånn rent produksjonsmessig, skuespillerprestasjoner og manus så er dette en absolutt høykvalitets serie som garantert vil vekke stor begeistring hos noen. Spenningen er til å ta og føle på, og skuespillerne gjør en fabelaktig jobb med å formidle rollefigurenes følelser. I så måte står denne serien til terningkast fem.

Jeg kan for øvrig forstå at det er lett å spille ganske «ubehagelig» eller «ukomfortabel» når man gjennom serien blir enten stemplet som pedofil eller befinner seg i en så ekkel situasjon.

Ser ikke underholdningen
Men jeg klarer ikke å ordentlig se underholdningen, eller gleden i å kalle dette en påskekrim. Historien er såpass grusom at jeg ble kvalm og direkte uvel etter kun fem minutter med titting. Jeg tenkte det kanskje kom til å gå over underveis, altså at resten av serien var litt mer detektivarbeid og ikke så mange grusomme vendinger.

Det første vi møter i serien er nakne barn blant mange voksne, deretter ser vi en død naken gutt med glaserte øyne på gulvet til den alkoholiserte Anna. Resten av historien er rett og slett et slags mareritt av grusomme oppkok hvor vi følger både Anna sin stadig tilbakevennende hukommelse, og hennes bror Tommy sin desperate kamp for å renvaske søsterens navn, og ikke minst sitt eget stadig voksende rykte som pedofil.

Ikke noe for familien
Hvis du leter etter en påskekrim som familien kan se på, så velg noe annet. Om du har lyst til å gi deg selv og ungene evige traumer og mareritt i alle år fremover så er dette et godt valg.

Jeg skrudde rett og slett av etter å ha sett første episode, og har på ingen måte tenkt til å se på dette igjen. Og tro meg, jeg elsker å se både blod og gørr i bøtter i spann. Jeg er stor fan av CSI og Poirot. Men når det kommer til barnemishandling, pedofili og barnedrap i altfor høy detalj, så klarer jeg ikke å bare se på det som ren underholdning.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis