Gå til sidens hovedinnhold

Flott moro for liten og stor

Og et aldri så lite vennlig spark til Mette-Marit i den nye filmen om Pelle Politibil.

HTML EMBED

SE VIDEO:Klikk på playknappen over for å se traileren til «Pelle Politibil på sporet».

Pelle Politibil på sporet - Norgen 2013. Regi: Rune Spaans og Rasmus Sivertsen. Med Robert Stoltenberg, Pernille Sørensen med flere

Aldersgrense: Tillatt for alle

Pelle Politibil ble animert for en film siden, og det har kledd den lille bobla godt. Denne gangen er han på sporet etter nye miljøkriminelle. Havørnparken åpnes med brask, men nødvendigvis ikke bram, av kronprinsesse Mette-Marit i Salten, og det blir Pelles jobb å passe på at ørna har det bra. For som kronprinsessen sier; ingen ørn - ingen ørnepark. Da passer det dårlig at en utstoppingsgal dame i bobil har kurs mot parken for å sikre seg dens sjeldne dyr.

Da mamma ørn forsvinner, må Pelle trå til som surrogatmor for Pjusken, som da han blir født, tror han er en bil. Men med god hjelp av den noe tomsete Oda Oter og mindre hjelp av Salten-politiet, kommer Pelle på sporet etter ørnetyven.

Qvisten Animasjon viser bare at de blir bedre og bedre for hver tegnefilm de får under beltet. Pelle Politibil og hans venner er blitt en fargesprakende, strømlinjeformet og vittig historie der alle dyra og biler har flere karaktertrekk å spille på. Samtidig har animatørene spilt på den nordnorske naturen med klart hav og frodig fauna.

Historien fungerer på flere plan. Både voksen og stor vil nok like Pjusken og Oda Oter, mens scenene med kronprinsessen nok først og fremst vil more foreldrene. Pernille Sørensen spiller både Mette-Marit og Oda Oter, og gjør begge figurene med glans - og ikke minst stor humor.

Animatører og manusforfattere går heller ikke av veien for en aldri så liten hommage til «Ice Age», selv om «Pelle Politibil»-historien er av den litt enklere sorten enn den amerikanske giganten.

Litt klo, litt politisk ukorrekthet, men en glassklar moral tegner denne festlige nye filmen om politibobla som vil gi en kosestund både for liten og for stor - en balansegang norsk animasjonsfilm ikke helt har klart før Pelle kom på sporet.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken