(SIDE2): Pernille Sørensen (32) gir liv til Oda Oter som er Pelle Politibils bestevenn i filmen «Pelle Politibil går i vannet».

- Jeg ble irritert selv da jeg så henne, ler Pernille om sin karakter i filmen.

For Oda Oter er kjempemasete og ganske bråkete.

- Hun er høyrøstet, lite hjelpsom, selvgod og usjarmerende, sier hun.

Men Pernille har to roller i filmen - hun stiller også som sin kjente versjon av kronprinsesse Mette-Marit. Bygda der Pelle Politibil holder til venter nemlig storfint besøk av nettopp den kongelige høyheten som gjør et uforglemmelig opptreden i filmen.

Selv forstår ikke komikeren hvorfor folk liker den parodien som har hengt ved henne siden en opptreden under Komiprisen i 2005 så godt.

- Det overrasker meg at de liker henne, men det er klart det er morsomt. For barna som ser filmen er hun jo en prinsesse, mens de voksne kan finne litt andre referanser, smiler hun.

Ny miljøvennlig variant
Animasjonsfilmen har to sterke komikere med - den andre er hovedrolleinnehaver Robert Stoltenberg. Han gir stemmme til Pelle selv.

Oteren Oda er altså bestevenn med Pelle Politibil - som denne gang i helt politisk korrekthet blir hundre prosent miljøvennlig ved at han forvandles til en elbil.

- Det blir en fin o-fagstime dette her. Miljø, en snakkende bil og action, det kan ikke bli bedre for ungene, sier Robert Stoltenberg til Side2.

Det er første gang komikeren gir stemmen til den populære politibilen, og Robert synes den animerte versjonen har noe frodig og fargerikt over seg.

Men Robert er redd for at han skal få dialektslakt i og med at Pelle tross har mer eller mindre bodødialekt.

- Det er alltid vanskelig og litt farlig å begi seg ut på dialekt. Og selv om jeg har vært mye i Nord-Norge, så er det så forskjellig fra sted til sted. Det er alltid litt skummelt, innrømmer komikeren.

Angriper flaskevann
Denne gangen skal den populære politibilen som i år feirer 15-årsjubileum bekjempe to onde brødre som stjeler bygdas vann og gjør det om til flaskevann. Stoltenberg synes det er ironisk at vann på flaske angripes og liker at det tas opp i filmen - det gjør også Pernille.

- Jeg synes filmen tar opp miljøproblematikken på en fin måte ved å fokusere på flaskevann. Det er jo så dumt med destillert vann på flaske! sier Pernille.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Bading og bil er bra
Pernille skal ta med sin to år gamle sønn Ludvik på filmen, og hun tror den vil gå rett hjem hos ham.

- En blanding av bil og bading er helt topp, og med litt politijakt inni blir det barnevennlig så det holder. Jeg tror han kommer til å synes det er helt prima, sier Pernille.

Pernilles forrige filmrolle som mamma i «Knerten» har nemlig Ludvik falt helt pladask for. Knerten og Lillebror er de store heltene skal vi tro mammaen.

- Han skjønner ikke at jeg er med i filmen, men han tror jeg og Knerten og lillebror er venner. Sånn sett rykker jeg opp i status hos han, ler hun.

- Ungene blir sinte
Bjørn Sundquist (61) spiller politimesteren og Gard Eidsvold (43) spiller igjen onkel Rikhard - to sterke motpoler til hverandre i filmen.

Bjørn forteller til Side2 at sist gang han spilte politimesteren, da som vanlig film, ble barna som så filmen så rasende på ham at de sto på setene i kinosalen og ropte til ham.

- Han er litt dum, og har trekk av narsissisme pluss at han er veldig overfladisk. Og selv om han ikke er slem og ønsker å gjøre det rette, så blir han litt blind innimellom. Jeg har en mistanke om at jeg ikke kommer til å bli en favoritt blant barna denne gangen heller, sier Bjørn Sundquist.

Gard skal ta med seg sin ni år gamle datter på filmen og tror hun kommer til å like den. Skuespilleren selv hadde det skikkelig morsomt da han fikk gå inn i den animerte rollen som onkel Rikhard.

- Det er dette jeg vil gjøre, det er befriende å jobbe som skuespiller på en slik måte. Det har vært utrolig morsomt å få være med å skape dette universet, sier Gard.

«Pelle Politibil går i vannet» har premiere 8. januar.