Gå til sidens hovedinnhold

Hippe forskere

Peloton er en kvintett befolka av noen av våre beste yngre jazzmenn. De går så avgjort sine egne veier.

Peloton
The Early Years
Parallell/MusikkLosen

Saksofonisten og klarinettisten Hallvard Godal, tangentmannen Steinar Nickelsen, trommeslageren og perkusjonisten Erik Nylander, trompeteren og synthoperatøren Karl Strømme og gitaristen, pluss diverse annet, Petter Vågan, viste allerede med Pelotons debut-cd ”Selected Recordings” i 2007 at dette kollektivet hadde mye å by på.

De sier sjøl at denne utgivelsen er inspirert av den kreative, fordomsfrie og improviserte tilnærmingen som ofte kjennetegner de første årene av en utvikling, før holdninger og innstillinger har fått satt seg og noe blir definert som riktig eller galt. Det betyr at det meste er åpent og at de fem lar seg flyte med dit det faller seg intuitivt naturlig.

Som man kan lese seg ut av instrumenteringa, så er Peloton en elektro/akustisk materie som skaper sin helt egne og høyst unike lydlandskap. Mye av musikken er kollektivt unnfanga, mens Godal og Nickelsen har bidratt med noen låter. Noe er ganske straight melodisk, mens noe er løsere ekskursjoner med flotte stemninger ved seg.

Peloton har, som naturlig er, gått tilbake til sykkelens barndom og utvikling for å finne tangeringspunkt til musikken de har ”forska” fram. Hver låt har fått hver sin lille morsomme nyhetstekst fra sykkelens barndom og er med på å understreke originaliteten til ”The Early Years”.

Peloton og musikken de skaper ligner ikke på noe annet som har møtt verken øregangene eller resten av sanseapparatet. Måtte de fortsette å forske!

Kommentarer til denne saken