Gå til sidens hovedinnhold

Nytt band, nytt selskap, ny musikk

Bandet Peloton og selskapet Parallell er nye bekjentskaper for meg. Noe forteller meg at begge kan ha mye å by på i tida som kommer.

Peloton
Selected Recordings
Parallell/MusikkLosen

Saksofonisten Hallvard M. Godal, tangentisten Steinar Nickelsen, trommeslageren Erik Nylander, trompeteren og synthmannen Karl Strømme og gitaristen Petter Vågan utgjør det spennende kollektivet Peloton, som blei unnfanga i 2005. De kommer fra Bærum, Sverige, Oslo og Brønnøysund og er for sikkerhets skyld bosatt i København, Oslo og Trondheim. Til tross for disse ”vanskelighetene” har de altså funnet sammen og skapt musikk de er ganske så aleine om.

De som har fulgt godt med de seineste åra kjenner igjen disse navnene fra sammenhenger som Pål Thowsen Trio, Fattigfolket, Eyewaterlillies, Eldbjørg Raknes og Solid! Uten unntak har vi med svært så godt utdanna musikanter å gjøre – både på papiret og i den virkelige verden - og med Peloton har de funnet fram til et felles uttrykk de stortrives med.

All musikken på ”Selected Recordings” er skrevet av herrene sjøl og vi blir servert et ganske så sammensatt lydbilde og uttrykk. Ofte er solist/komprolla sett bort fra i musikken til Peloton – det er en slags kollektiv måte å frambringe utrykket på der en tar føringa og blir fulgt av de andre. Andre ganger er det nesten helt straight med nydelige melodier i bånn og plutselig møter vi bandet i en funk-setting som Vågan drar i gang som viser oss hvilken voldsom allsidighet de fem er i besittelse av.

Vi har med unge, meget fremadstormende menn å gjøre som garantert vil sette sitt preg på norsk jazz i mange tiår framover. Med ”Selected Recordings” har de allerede fortalt oss at Peloton kan være et band for både nåtida og framtida.

Flere musikkanmeldelser